Léleköntő

A Nem Adom Fel Alapítvány
Autizmus programja

Autizmus rizikószűrés

Miért más az én gyermekem? Más-e egyáltalán? Mihez képest? Biztosan rosszul csinálok valamit. A szomszéd gyerek nem hisztizik ennyit…

Szülőként sokszor komolyan aggódunk gyermekünk miatt. Kortársaihoz hasonlítjuk, értetlenül állunk a szokatlan viselkedések előtt, megijedünk, ha, úgy tűnik, valamilyen már megszerzett képességét elhagyja. Minden gyermek egyedi, különleges, mindegyikükkel előfordul, hogy dührohamot kap. Mégis, honnan tudhatnánk, hogy melyek azok a viselkedésformák, amelyek átlagosnak mondhatóak? Ebben a dilemmában szeretnénk segítséget nyújtani szolgáltatásunkkal.

Mi az autizmus rizikószűrés?

Az autizmus egy idegrendszeri fejlődési zavar, melyeket viselkedési jegyek alapján állapítanak meg. Az autizmus rizikó szűrés nem diagnózis felállítását jelenti, hanem olyan nemzetközi minták és standard tesztek alapján összeállított vizsgálatot, amellyel már kisded korban megállapítható, hogy a gyermek viselkedésében vannak-e az autizmusra utaló jelek.

Mi a vizsgálat menete?

Egy előzetesen kitöltött kérdőív kiértékelése utáni találkozón tíz játékos vizsgálatot végzünk a gyermekkel. Ezt videóra vesszük, hogy biztosabban megfigyelhessük a gyermek minden rezdülését. További szabad játék közben a szülő egy rövid tesztet tölt ki. A következő alkalommal a vizsgálati eredmények tükrében adunk tanácsot.

Copyright © 2016-2018. Minden jog fenntartva. by Gergeli