Léleköntő

A Nem Adom Fel Alapítvány
Autizmus programja

Konzultáció, tanácsadás, mentálhigiénés segítségnyújtás

„Az összeszedettség tehát figyelem, érdeklődés, bizalom. (…) A megoldás több mint az akaraterőm, koncentrációm, önfegyelmem gyümölcse”/ Mustó Péter/

A szülők ismerik a legjobban a gyermeküket. A tanácsadásunk tehát kölcsönös segítségnyújtást jelent. Mi tapasztalatokat osztunk meg arról, ami segíthet a gyermekkel való kapcsolatteremtésben, az ő fejlesztésében, a családi élet könnyebbé tételében. Támaszként vagyunk jelen, bátorítani szeretnénk a hozzánk fordulókat az útkeresésben.

Nekünk pedig ahhoz, hogy jobban értsük, s így eredményesebben kísérhessük a fejlődés útján a gyermeket, szükségünk van a szülők meglátásaira, a helyzetek megbeszélésére, a tapasztalataikra. Ezért van, hogy a pénteki programunknak elengedhetetlenül fontos része a szülőkkel való konzultáció, s az otthoni programnak is ez biztosítja az alapját. Szívesen látunk olyan családokat is ezeken a beszélgetéseken, akik talán csak egy-két alkalommal, egy-egy konkrét problémával keresnek meg minket. Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy bizonyos időre közösen elköteleződve együtt keressük a cél eléréséhez szükséges erőforrásokat.

Fontos, hogy ezekben a beszélgetésekben nem „megmondó emberként” vagyunk jelen, hanem igyekszünk a javaslatainkat olyan módon elmondani, hogy mindenki a maga helyzetének és lelkiállapotának megfelelő tempóban haladhasson önmagával és a gyermekével előre.

Copyright © 2016-2018. Minden jog fenntartva. by Gergeli