A legjobb dolog önkéntesnek lenni - Önkéntes szemmel (4. rész)

„A legjobb dolog önkéntesnek lenni”- Önkéntes szemmel (4. rész)


Györke Nórinak 3 évvel ezelőtt nem volt újdonság a Nem Adom Fel Alapítvánnyal együttműködni. A NEMADOMFEL Tánckar (ismertebb nevén: Macskalányok) megalapítója, táborszervező, kórustag és minden másban aktív résztvevő, szervező. Nem utolsó sorban önkéntesként is kipróbálta már magát.

 
Út az élményekhez

 
- A Nem Adom Fel Alapítványhoz 2008-ban kerültem, akkor még a Cseppszínház táncosaként. Az első élményem, találkozásom a Zöld Macska Diákpincében volt, ott volt az első közös próbánk a NEMADOMFEL Együttessel, akikkel az első Jobb Velünk a Világ! Jótékonysági koncertre próbáltunk. Első perctől kezdve beleszerettem a csapatba. Nagyon tetszett az a lelkesedés, az az extázis, amit Zakál Zolin és az együttes valamennyi tagján tapasztaltam. Tudtam, hogy ez a találkozás egy hosszú kapcsolat kezdete, ami még a mai napig tart, és remélem még jó sokáig fog.
Kezdetben a tánc volt a fő elfoglaltságom. Amikor bekerültem a főiskolára, akkor több szabadidőm lett, így lehetőségem nyílt az Alapítvány további területeibe is bekapcsolódni. Először az érzékenyítő tréningek szervezésébe, lebonyolításába, majd pályázatírásba, illetve pályázati beszámolók elkészítésébe, táborszervezésbe. A 2013-as Nick Vujicic látogatáson én koordináltam az online jegyértékesítést. Ez egy teljesen újszerű, sok-sok kihívással teli feladat volt számomra, de minden percét élveztem, és nagyon sokat tanultam belőle.
A NEMADOMFEL Tánckar tagjaként, „macskalányként”, lehetőségem volt számtalan NEMADOMFEL koncerten részt venni a 8 év alatt, de elmondhatom, hogy a 2013-as Nick Vujicic rendezvény a kedvenceim közé tartozik. Szerencsések voltunk, mert elkísérhettük Nicket a tánc miatt az összes előadására, lehetőségünk volt Budapesten háromszor, Debrecenben, valamint Pécsett is fellépni. Hihetetlen volt az az összetartás, az a szeretet, ami a sportcsarnokokban áradt. Minden ember egyként hallgatta nemcsak Nick előadását, hanem a NEVER GIVE UP Gospel kórus dalait is, és a táncos lányokkal a második hallgatás után már mi is kívülről fújtuk a dalokat, és együtt énekeltünk a kórustagokkal a közönség soraiból. Jómagam végighallgattam az összes előadást az első perctől az utolsóig, és mindegyik adott valami újat, valami pluszt, ami azóta is át tud segíteni a nehezebb időszakokon. Azt gondolom Nick Vujicic olyan erőt, energiát, életigenlést tud adni az embereknek, amiket egész életük során tudnak cipelni magukkal egy képzeletbeli zsákban, amibe bármikor bele tudnak nyúlni, ha úgy érzik, hogy nincs remény. Leginkább azt tanultam tőle, hogy élvezni kell az életet, nem szabad siránkozni, bármi rossz ér minket. Minden helyzetből ki lehet hozni a legjobbat, és mindenkiben megvan az erő, hogy megvalósítsa az álmait, csak tennie kell érte.
Sok új embert ismertem meg, és sok új barátot szereztem ezalatt az alkalom alatt. Ez az esemény összehozta az embereket ,és azóta is mosolyogva idézzük fel az itt szerzett emlékeket. Nagyon boldog vagyok, hogy idén is színpadra állhatunk a „macskalányokkal” a rendezvényeken, és hogy együtt „mutathatunk példát a világnak”.
Plusz öröm számomra, hogy a NEVER GIVE UP Gospel kórus tagjaként is erősíthetem a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy idén is megszületik az a csoda minden egyes előadáson, ahogyan 3 évvel ezelőtt.

 

„Még, még, még, még, még…”

- Ezek mellett flashmobot szerveztem Szegeden, gyerekprogramokat Borsodban és Pándon, a turnékra koreográfiákat állítottam össze, és 2015-ben a Jobb Velünk a Világ! Nemzeti Színházban tartott rendezvényén én voltam az egyik főszervező az Alapítvány részéről. Mindezen feladatok során rengeteget tanultam, nagyon sok szakmai tapasztalatot szereztem.

 

A tánckar alapításától a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet vezetéséig

- A tánckar vezetésére az Alapítvány vezetője, Dely Géza kért fel 2009-ben és nagyon boldogan elvállaltam. Ezután a baráti társaságomból Kiss Kata segítségével megalapítottam  a NEMADOMFEL Tánckart, és kezdetben közösen alkottuk meg a koreográfiákat. Első fellépésünk a Művészetek Palotájában volt. Nagyon izgatottak voltunk a lányokkal, de nagyon jól sikerült a koncert! Ha visszagondolok, hatalmas fejlődésen mentünk keresztül azóta. A csapat összetétele sokat változott, de vannak oszlopos tagok, akik azóta is nagyon lelkesen táncolnak mind a mai napig. Sokat változtunk mindannyian, de a „nemadomfel lelkület” továbbra is összetart minket. A Macskalány nevet Zakál Zolitól kaptuk, amikor is 2010-ben a Papp László Sportarénában előadta először a Macskalány című dalát - melynek zenéjét Kiss Barna szerezte – és mi táncoltunk rá. Azóta vagyunk mi ZZ Macskalányai. Rengeteg élményt szereztem és eljuthattam számos országba, többek között Kínába. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek a csapatnak.
A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet igazgató elnöki pozícióját tavaly ajánlották fel nekem. Büszkeséggel töltött el, hogy január 27-én a megnyitón én is képviselhettem a kávézót többek között Papp Szabolccsal, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivőjével.

 

Más szemmel nézni a világot

- Szerintem a legjobb dolog önkéntesnek lenni a Nem Adom Fel Alapítványnál. Életre szóló élményeket és hihetetlen barátokat szereztem. Emellett a rendezvényeken, amelyeken segíthettem, rengeteget tanulhattam. Bízom benne, hogy még sok-sok évig tagja lehetek az önkéntes csapatnak.
Azt mondhatom, hogy, ami igazán inspirál az a „nemadomfel lelkület”, amit az Alapítvány és a Szövetkezet is képvisel, és ez kihatással van mindenki munkájára. Ez egy olyan hely, ahova az ember bármikor szívesen jön dolgozni, vagy önkéntesként besegíteni. Hihetetlen jó dolog ezzel a csapattal együttműködni, nagyon nagy az elhivatottság és az összetartozás érzése mindenkiben, ami érződik programjainkon is.
Elsődleges cél a „nemadomfel életérzés” közvetítése. Megmutatjuk, hogy mindegy, hogy ki milyen élethelyzetben él, a legjobbat kell kihozni belőle. Erre nagyon jó eszköz a zene, ahol mindenki önfeledten tudja mutatni, hogy „Élni jó!”. Számomra nagyon fontos a tánc. Amikor a színpadon vagyok az Együttessel, egészen más dimenzióba kerülök, és véleményem szerint ez igaz az Együttes tagjaira is. A zene hihetetlen energiákat tud felszabadítani mindenkiben.
A találkozás az Alapítvánnyal az egyik legjobb, ami eddig történhetett velem az életben. Amikor a csapattal vagyok, elfelejtem minden problémámat. Mindamellett, hogy rengeteget tanulok itt, nagyon sok szeretetet kapok a srácoktól, és nagyon jó velük együtt lenni, együtt dolgozni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el, vagy vegyen részt valamelyik programunkon. Egészen más szemmel fogja nézni utána a világot.Csatlakozz Te is önkéntes közösségünkhöz a facebookon:
 
www.facebook.com/groups/nemadomfelonkentesek


 

Kapcsolódó cikkek az oldalon:  A „Nem Adom Fel - Varázs” - Önkéntes Szemmel
                                                
                     
Csodálatos dolog sérültekkel foglalkozni - Önkéntes szemmel (2. rész) 
                                                                      Mindenki hozzánk tartozik- Önkéntes szemmel (3. rész)


Macskalányok 2013

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %