Üdvözöljük!

Érzékenyítő tréningjeink bemutatása

A Nem Adom Fel Alapítvány, érzékenyítő csoportja több éve szervez szemléletformáló programokat, ún. érzékenyítő tréningeket. Az országban ez a csoport az első és egyetlen, melyben minden jellemző sérültségi típust képviselő tapasztalati szakértő részt vesz (mozgásban akadályozott,- látássérült,- hallássérült,- értelmileg akadályozott,- halmozottan sérült ember, autista fiatal, sőt, sérült gyermeket nevelő szülő is.)

Mi a motivációnk?

A fogyatékossággal élő emberek, éppen nehezített élethelyzetükből adódóan, hatalmas lelki tőkét birtokolnak. Ez egy hatalmas érték. Célunk, hogy ne csak megélhetési forrást biztosítsunk számukra, hanem lehetőséget adjunk képességeik, kreativitásuk kibontakoztatására is. Nagyon fontosnak tartjuk az integrációt, az együttműködést, az egymás iránti felelősségvállalást. Alapítványunkban sérültek és nem sérültek együtt, közösen dolgoznak céljainkért.

Az ok, amiért dolgozunk?

Azt tapasztaljuk, hogy még mindig sokan félnek, és elkerülik a különböző fogyatékossággal élő embereket. Nem merik megszólítani őket, nem mernek barátkozni velük. Kevesen vállalkoznak az óvodai, iskolai integrálásukra, a munkahelyeken félve alkalmazzák őket.

A cél, amit szeretnénk elérni?

Legyünk tudatában annak, hogy a legfontosabb felelősségünk az, hogy függetlenül attól, hogy milyen terhet cipelünk, az értékeinket kamatoztassuk, és a legjobbat hozzuk ki a nekünk adott lehetőségekből. Mindezt pedig a társadalom felé közvetítve tegyük.

Hogyan valósítjuk ezt meg?

A Nemadomfel Tréning egy professzionálisan kidolgozott program, amely rugalmasan alkalmazkodik a megrendelő igényeihez (célcsoport, életkor, időkorlát, résztvevők létszáma, stb.). A Tréning tartásában kizárólag az erre a feladatra speciálisan kiválasztott és felkészített sérült élethelyzetben élő tapasztalati szakértők vesznek részt. A Tréningek sok embernek adhatnak munkát és önbecsülést, azáltal, hogy képességeik, értékeik, küzdelmeik fontos szerepet kapnak és mások előtt, mint példa értékű emberek, szakértők jelenhetnek meg.

Weboldalunkon megismerheti néhány tapasztalati szakértőnket, láthatja, hol jártunk eddig, valamint bővebben olvashat az érzékenyítés fajtáiról!

Örülünk, hogy ránk talált!

Aki nyitott szívvel közeledik hozzánk, tőlünk is ezt várhatja el!

Főoldal Az érzékenyítő tréning célja, bemutatása Munkatársaink Itt jártunk Rólunk mondták Fotógaléria Videógaléria Kapcsolat Referenciák Tréning beszámolók Megrendelőlap

TársszevezőCopyright © 2015-2019. Minden jog fenntartva. by Gergeli