NAF20- Nem Adom Fel Jubileumi Lemezbemutató Sztárvendégekkel

 

NAF 20 - 20 ÉVES A NEMADOMFEL EGYÜTTES


Ünnepelj a sérült énekesekre épülő NEMADOMFEL Együttessel 2019. május 8-án az AKVÁRIUM Klubban!


A jubileum alkalmából új CD lemezzel és színpadi táncshow-val készül a Csapat.
A fellépő vendégek sora folyamatosan bővül, ám a sérült énekesekre épülő NEMADOMFEL Együttes művészei már megkezdték az előkészületeket az alábbi sztárokkal:


➽ ANIMAL CANNIBALS
➽ BEBE (ex-BACK II BLACK)
➽ FEKE PÁL (Madách Színház)
➽ GERENDÁS PÉTER
➽ KÁRPÁTI DÓDI (Quimby)
➽ SCHOBLOCHER BARBARA (Blahalouisiana)
➽ PATAKY GERGELY (PATAKY Művek)
➽ PUSKÁS PETI (The Biebers)
➽ TAKÁTS TAMÁS (Karthago)
➽ VILLON TRIÓ

18:00 Kapunyitás
19:00 Koncert
21:00 Új CD dedikálás


▲ 1200 Ft ▲ Belépő elővételben 2019.03.31-ig, vagy a készlet erejéig
Jegyvásárlás online: itt

Jegyvásárlás üzletben:
➽ HANGMESTER.HU Hangszerbolt
1088 Budapest, Baross u. 77.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


➽ NEM ADOM FEL Kávézó
1086 Budapest, Magdolna u. 1.
Telefon: +36-20-323-0641

▲ 1000 Ft ▲ Kerekesszékes Belépő (A korlátozott befogadóképesség miatt KIZÁRÓLAG A HANGMESTER.HU Hangszerboltban vásárolható! Info: +36-20-323-0641)
▲ 1500 Ft ▲ Belépő a helyszínen

Esemény és további információk:itt

Információ, sajtókapcsolat:
Kiss Barna
+36-20-323-0641
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha felhőtlen szórakozásra vágysz, ne hagyd ki az év NEMADOMFEL koncertjét!

Hamarosan interjúkat olvashattok, melyekben a fellépők arról mesélnek, miért vállalták a felkérést!

Hívd meg a Nagymamádat is!

 

Jobb Velünk a Világ Böjte Csabával

 

Kedves Barátaink!


Sok szeretettel hívunk benneteket a 2018. év legnagyobb jótékonysági eseményére, a Papp László Sportarénába.

GYERTEK EL, HÍVJATOK MÁSOKAT IS, SEGÍTSETEK ABBAN, HOGY MEGTELJEN AZ ARÉNA!!!

 

Ezen az alkalmon ünnepeljük a Böjte Csaba által alapított Szent Ferenc Alapítvány elindulásának 25 éves jubileumát, és a Nem Adom Fel Alapítvány által szervezett Jobb Velünk a Világ! rendezvénysorozat 10 éves évfordulóját.

A programban méltán híres és elismert előadók, Böjte Csaba atya nevelt gyermekeivel közösen lépnek fel. A teljesség igénye nélkül Edda, Republic, Ferenczi György, Pintér Béla, Presser Gábor, Szikora Róbert és még sokan mások...

A jubileumi rendezvény helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna

Időpontja: 2018. szeptember 13. 19:00 óra

Jegyek: 3000 Ft/fő

Jegyterjesztés: Broadway Jegyiroda

Jegyek az alábbi linkre kattintva közvetlenül megvásárolhatók:

https://jobb-velunk-a-vilag-bojte-csaba.broadway.hu/2018-09-13-19-00

A jegyek árából befolyt összeg Böjte Csaba testvér Szent Ferenc Alapítványában felnőtt fiatalok szakmatanulását támogatja.


A rendezvény 30 másodperces szpotja:

https://www.facebook.com/nemadomfel/videos/324132798323745/

 

 

 

Szeretettel vár mindenkit

a DÉVAI SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY és

a NEM ADOM FEL ALAPÍTVÁNY

Kulcskeresők a Magyar Nemzet hasábjain

Kulcskeresők a Magyar Nemzet hasábjain 

A cikk 2018. január 13-án jelent meg Sashegyi Zsófia tollából 

A Nem Adom Fel Alapítvány szakemberei az országban egyedüliként vállalták, hogy ha már nem tudják kellően meghosszabítani a terápiás időt, az autizmussal élő óvodáskorúakat a családjukat is bevonva terelgetik a teljes élet felé. 

Ma, amikor a társadalom egyre nagyobb hányada küzd az autizmussal, jó lenne elfelejteni a könnyű kézzel kiosztott pofonokat, hiszen nincs kizárva, hogy az indulat, amely a gyereket a földre küldte, nem egyszerű hiszti, hanem valódi kétségbeesés. És szülő legyen a talpán, aki ezt rutinosan kezeli. 

Vető Anna gyógypedagógus jó néhány éve váltott az értelmi sérültek zeneterápiás kezeléséről az autizmussal küzdők segítségére. Kollégáival 2003-ban elsőként vágott bele hazánkban a betegség családon belüli kezelésébe, és a tapasztalatok azt mutatják, jól tette. 

...Egyéni és csoportos együttlétet is kínál a gyerekeknek hetente egyszer. A munkában egyetemi hallgatók segítenek, akik vállalják, hogy egy éven át "árnyékai" lesznek egy - egy kisgyermeknek a foglalkozásokon, és megpróbálják őket jól szeretni. A legkomolyabb elköteleződés azoké, akik a családokhoz járnak segédterapeutaként. Tizenkét hetente minden gyermeket újra felmérünk, majd a segítőkkel és a szülőkkel együtt új célokat tűzünk ki. 

Az autizmussal élők számára az a legnehezebb, hogy nincs meg a biztonságuk az élethez. Úgynevezett elmevaksággal élnek, aminek következtében mimikából, gesztusokból nem tudják kitalálni, mire számíthatnak a másik embertől, emiatt folytonos a stresszhelyzet. Az autizmusban nincs két egyforma fejlődésmenet, de jellemzően nagy nehézséget okoz, hogy a legtöbben nem látják az összefüggéseket. 

Az alapítvány szakemberei által nyújtott segítségbe éppúgy beletartozik a gyerekek problémákkal való megküzdésének segítése, mint a család mentálhigiénés támogatása. 

Az, hogy aki autista, zseni is, éppolyan általánosítás, mint az, hogy a szülők tehetnek róla, hogy ilyen a gyerek, de tény, hogy van, aki még nem tud beszélni, de egy perc alatt különválasztja a páros és páratlan számokat. 

A nehézségek ellenére Vető Annából megrendíthetetlennek tűnő nyugalom árad. A szemében mindig új csillogás ébred, amikor arról beszél, milyen nagy sikerélmény, hogy a tavaly elballagott három gyerek közül ketten normál iskolába mentek, és a harmadik is jól helytáll. 

A foglalkozás végén megpendített citeraszóra helyükre rázódó gyerekek arcán áradó öröm valóban sok mindent elárul arról, miből merítenek erőt az alapítvány munkatársai. A tavat jelképező kék kendőből közös erővel, dalolva kirázott fényes papírhalacskákat csillogó gyerekszemek követik a magasban, és a kicsik kacagása, öröme láttán felszabaduló energia, tudjuk, jó helyre kerül. 

Legyetek jók, ha tudtok, az első állomás

Legyetek Jók, ha tudtok, első állomás

Február elején indult útjára alapítványunk „Legyetek jók, ha tudtok” című pályázati projektünk a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókiával együttműködésben. Mint már beszámoltunk róla, pályázatunk célja, hogy érdemben fellépjünk az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés ellen. 


 
Az időpont február első hétvégéjére esett. Alapítványunk tréning csapata és kísérőik, már péntek este megérkeztek Szendrőládra, ahol még aznap este a Cursillio köszöntötte őket. Róluk fontos tudni, hogy a zenekar tagjai cigánypasztorációt hivatásszerűen felvállaló családapák.

A szombati tréninget Rakacaszenden kezdték. Az itteni lakosság száma 350 fő, ezen belül a roma lakosság aránya 85-90%. A programon 10 felnőtt és 15 gyermek vett részt. Az érzékenyítés külön, tematikus formában zajlott. Az idősebb korosztály a vakok/gyengénlátók világával ismerkedhettek meg két trénerünk segítségével. A projekt része, hogy az érzékenyítés során ne csak halljanak ezekről a problémákról, hanem életszerű feladatok során át is élhessék ezeket a szituációkat. A cél, hogy a gyakorlatok alatt a megtapasztalások olyan társadalmi hidakat bontsanak fel, amelyek kialakultak az évek során a két hátrányos helyzetű társadalmi csoport között.

 

A gyerekeket is próbáltuk célzottan lekötni, megismertetni velük egy számukra új, ismeretlen világot. Az első perctől kezdve közvetlenek voltak, már az ismerkedésnél kivehető volt az arcokon lévő érdeklődés. Két csoportot alkotva vehettek részt a nekik szánt foglalkozásokon. Az egyik fele kipróbálhatta a szájjal festést. Az arcokra kiült a meglepetés, és az izgatottság is. Teljesen jól vették az akadályokat, igazán izgalmas, színes alkotások készültek. A másik csoportban lévő gyerekek kerekesszékkel megoldható játékos feladatokat próbálhattak ki. Volt akadálypálya, időre mért játékos feladatsor, kerekesszékes tánc. Majd forgószínpadszerűen a két csoport váltotta egymást a két helyszínen, hogy mindenki számára kipróbálhatóak legyenek a feladatok.

Második állomásunk Martonyiban volt, a Nem Adom Fel Házban. Lakossága valamivel több, mint Rakacaszendé, 450 fő. A társadalmi problémák hasonlóak. Az itteni tréningen egyenlő számban vettek részt, mint a délelőttin: 10 felnőtt és 15 gyermek. A program kezdetekor itt is két csoportra bomlottak a jelenlevők. A felnőttek a gyengénlátók/vakok világával ismerkedhettek meg. A gyerekek pedig ismét kipróbálhatták a szájjal festést, a kerekesszékes játékokat, illetve itt már előkerült az ülőröpladba is, mint mozgásukban korlátozottak által űzött sport.

Összességében mind a két helyen élményekkel gazdagon térhettek haza a résztvevők. Feltérképezhettek, megismerhettek egy olyan világot, ami eddig számukra ismeretlen volt. Közelről láthattak egy olyan társadalmi csoportot, amely hasonlóan, mint ők, hátránnyal indul a világban. 

Legyetek Jók Ha tudtok - Újabb pályázati megvalósítás az Alapítványnál

„Legyetek jók, ha tudtok”
EFOP-1.3.7-17-00236
 
 
A Nem Adom Fel Alapítvány a „Legyetek jók, ha tudtok” című projektet a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókiával együtt, konzorciumi együttműködés keretében valósítja meg. 

A jelen projekt célkitűzése az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés, a hátránykompenzáció, és mindezeken keresztül a társadalmi esélyteremtés biztosítása.

Ennek érdekében 2010 óta folyamatosan jelen vagyunk programjainkkal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezt bizonyítja, hogy a jelen projekt fő megvalósítási helyszínei Martonyi és Rakacaszend.

Martonyi: Edelénytől 25 km-re, Miskolctól, a megyeszékhelytől 50 km-re fekszik. A lakosság száma 412 fő, amely enyhén csökkenő tendenciát mutat, azonban a roma lakosság aránya a fiatalok és a gyermekek körében folyamatosan növekszik.

Rakacaszend: a megyeszékhelytől 60km-re, a járási székhelytől 33 km-re található. A lakosság szám 350 fő, ezen belül a roma lakosság aránya 85-90%. A település lakói hasonló problémákkal küzdenek, mint a martonyiak.

 

Konzorciumi Partnerünk a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia, a Miskolci Egyházmegye parókiája, A görög katolikus egyház több száz éve jelen van a térségben. Napjainkban is széleskörű tevékenységet végez, az egyik kiemelkedő feladata a roma lakosság körében végzett pasztoráció, lelki gondozás, lelkészi munka, vagyis az emberi segítségnyújtás, ami a szemléletváltás érdekében segíti a fejlődésüket. Másrészt támogatja a munkahelyteremtést, a képzés tekintetében egészen az óvodától részt vállal az egyetemi szakkollégiumig. Az általános képzéshez a tudatos és vallásos életre nevelés is kapcsolódik.  A rakaszendi görög katolikus parókus látja el a lelkészi teendőket Rakacaszenden kívül a projekt elsődleges helyszínén, Martonyiban is. A lelkész mindkét településen jól ismeri a helyiek problémáit, szükségleteit, személyesen ismeri a projektbe bevont családokat.

 

A projektben megvalósuló programok egymástól jól lehatárolhatóak. Az egyes tevékenységek külön időpontokban, más-más szakember vezetésével valósulnak meg, azonban valódi, komplex hatásukat együttesen tudják elérni, a tevékenységek egymásra épülnek, egymást kiegészítve alkotnak egy komplex programot.

 

A tevékenységeknek egymást erősítő, szinergikus hatása van:

-       rendszeres, változatos tevékenységek

-       egyszerre hat a családokra és több korosztályra

-       változatos helyszínek

-       „külsö szakemberekkel”, önkéntesekkel való találkozás

-       folyamatos egyházi jelenlét

-       közösségfejlesztés és szervezetfejlesztési tevékenység

 

A célcsoportok jellemzői:

 

Általános iskolás korú gyermekek:

Mindkét településen jellemző a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermekek és közöttük a tanulási, beilleszkedési problémával küzdők magas száma. Ezek a gyermekek a szocializáció során nem látnak megfelelő mintákat maguk előtt, a családban nem érték a tanulás, a tudás. A szülők többnyire életvezetési és szociális problémákkal, munkanélküliséggel küzdenek. A szegregált településeken kevés külső impulzus éri őket, nem tanulják meg a különböző helyzetekhez való alkalmazkodást. A tanulási nehézségeken kívül ezek a hátrányok is hozzájárulnak, hogy nagyon kevesen tudnak a visszahúzó környezetből kitörni.

 

Felnőtt korosztály – szülők: (a bevont gyermekek szülei /kb.25-55 év közöttiek/)

Magas közöttük az alulképzettek, vagy piacképes szakmával nem rendelkezők és a munkanélküliek, tartósan munkanélküliek aránya. Amennyiben van munkájuk, többnyire a közfoglalkoztatásban dolgoznak. Képzési lehetőségek helyben nincsenek, de sok esetben motiváció sincs a képzésre.

A családoknak általában több gyerekről kell gondoskodniuk, rossz szociális viszonyok között. Az alacsony iskolázottság, az ismeretek hiánya, a hátrányos helyzet nemzedékeken való átörökítése miatt gyakran a szülők életvezetése sem megfelelő, így a rossz mintákat adják tovább a gyerekeiknek.

 

Tehát a projektbe összesen 50 fő roma származású célcsoporttagot, felnőttet (10-10 fő) és gyermeket (15-15 fő) vonunk be.

 

Projektcél: A helyi társadalom önszerveződő képességének javítása új vallási közösség létrehozásával, amely aktívan hozzájárul a társadalmi esélyteremtéshez. Mindezt hátránykompenzációs tevékenységek rendszeres, folyamatos megvalósításán keresztül érjük el.

 

Célcsoport fejlesztésével kapcsolatos célok és tevékenységek:

 1. drámapedagógia foglalkozások
 2. mediációs tevékenység
 3. katekizmus oktatás
 4. roma Cursillió-csoport összejövetelei, egyházi zenélés
 5. Roma Kultúra Napja – rendezvény
 6. Budapesti látogatások
 7. Integrált nyári tábor
 8. Tréning a tapasztalati szakértők vezetésével

 

Szervezetfejlesztéssel kapcsolatos célok és tevékenységek:

 1. képzés a projektmegvalósítóknak
 2. esetmegbeszélés
 3. szupervíziós összejövetelek
 4. záró disszeminációs alkalom

 

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %