Mindenki hozzánk tartozik- Önkéntes szemmel (3. rész)

„Mindenki hozzánk tartozik”- Önkéntes szemmel (3.rész)


Keszléri Dorottya három évvel ezelőtt nem is gondolta volna, hogy egyszer majd ő is olyan önkéntes lesz, mint azok, akikkel először a Nick Vujicic rendezvényen találkozott. Ezen a nyáron élte át 4. NEMADOMFEL táborát, ahol már fogyatékkal élő személyek személyi segítőjeként volt jelen. Büszkék vagyunk arra, hogy a közoktatásban tanuló korosztályt az Alapítvány annyira meg tudja szólítani, hogy nem csak egy-egy alkalommal, hanem rendszeresen eljárnak programjainkra. Íme Dorka története:

 

Mindenki hozzánk tartozik

 
- A Nem Adom Fel Alapítványt az iskolánkban ismertem meg, koncerteztek nálunk, és áhítatot tartottak nekünk. Ahogy visszatekintek a rengeteg élményre, amiket átéltem a táborokban, nem tudok egyetlen dolgot kiemelni. A tábori hangulat már a vonatállomáson kezdődik, és majd csak egy hét múlva, szintén a vonatállomáson ér véget-ami szerintem hatalmas dolog, hogy ennyire magával tud ragadni egy lelkület ennyi embert. Már van ott egy stabil közösség, baráti társaság. Persze évről évre érkeznek új táborlakók, de mindenki hozzánk tartozik. Ebben az egy hétben mindenki elfogadja egymást, és semmi más nem számít. A programok nagyon jók, az áhítatokat pedig mindig meghatódva hallgatom, nagyon gyönyörűek.
 

Könnyfakasztó pillanat
 

- Három évvel ezelőtt nézőként voltam jelen Nick Vujicic előadásán. amit iskolánkban Németh László tanár úr (aki az Alapítvány egyik alapító tagja) hirdetett meg és ő is kísért el bennünket az eseményre. Miközben türelmesen vártuk az előadást, láttuk az önkéntesek ide-oda járkálását, szorgoskodását az emberek körül, csodálattal figyeltük azt is, ahogy segítik a rendezvény gördülékeny lefolyását. A Never Give Up Gospel kórus energiával, és érezhetően őszinte érzésekkel teli hangulatot teremtett, fantasztikus volt hallani a hangjukat, és érezni azt, ahogy a hatalmas helyszín ritmussal telik meg, betölti az egész teret. Nicket hallgatni pedig nem csak sokkoló, felemelő és csodálatos érzés volt, hanem mélyen el is gondolkodtatott. Egyre csak azon járt az eszem, hogy én miért is panaszkodom? Nick Vujicic arra szólított fel Bennünket, hogy bízzunk magunkban, és hogy ne adjuk fel. Ha ő nem adja fel és ő küzd, nekünk szinte kötelességünk követni a példáját. Olyan motivált és életvidám ember, hogy jó volt nézni és magunkba zárni a személyiségét. Mesélt a gyerekkoráról, hogyan élte meg a végtagok nélküli életet, a nehéz időszakairól, illetve hogy hogyan lendült túl azokon. Mesélt a mai életéről, hogy járja a világot, miket látott és tapasztalt, de a mesélésből a családját sem felejtette ki.
Megmutatta hogyan tud egyes dolgokat egyedül csinálni, hogyan tapasztalta ki ezeket és mindent olyan derűsen mondott el, hogy csak mosolyogtunk. Az előadása végén hatalmas tapsot kapott, majd ezt követően zendült fel a Nem Adom Fel himnusz, mindenki felállt és boldogan tapsolni és énekelni kezdett. Pontosan ekkor sírtam el magam…


 Mindenki más, mégis ugyanolyan

 
 - A sérültekkel való "foglalkozásban" azt tartom a legfontosabbnak, hogy úgy "foglalkozzunk",beszélgessünk velük, mint bárki mással. Ők is ugyanolyanok, mint mi. Nincs szükség arra, hogy elváltoztassuk a hangunkat, és olyan hangon beszéljünk velük, mint az óvodásokkal. Ugyanolyan emberek mint mi, ugyanúgy lehet egy sérült fiú vagy lány a barátom, mint egy nem sérült fiú vagy lány. Lenyűgöző, hogy mennyi szeretet, és tehetség van bennük. Szerintem minden ember más, mégis mindenki ugyanolyan egy kicsit. 
Nick sokak számára példakép lehet. Közvetíti a pozitivitást, és magát a Nem Adom Fel lelkületet egyaránt. Páran talán mikor meglátják, vagy megtudják, hogy ő tulajdonképpen végtagok nélkül született, elszorul a torkuk,és rögtön a sajnálat jut az eszükbe. Ha én ránézek Nickre, a csodálat jut az eszembe. Hogy ennyire lendületes, motivált, pozitív, példamutató ember. Nem azt látja, hogy mije nincs, hanem hogy mije van. Kezek és lábak nélkül ért el mindent, a hiányuk nélkül. Azt akarja közvetíteni, hogy emeljük fel a fejünket, nézzünk szembe a nehézségeinkkel,küzdjük le azokat,és ne adjuk fel.


Csatlakozz Te is önkéntes közösségünkhöz a facebookon: www.facebook.com/groups/nemadomfelonkentesek

 

Kapcsolódó cikkek az oldalon:  A „Nem Adom Fel - Varázs” - Önkéntes Szemmel

önkéntességre felhívás

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %