NTP-FTH-15-0066 - Élménynapok a Nemadomfel Házban

NTP-FTH-15-0066 - Élménynapok a Nemadomfel Házban

2016. március 11-13 között a szendrőládi Nemadomfel Házban élménynapokon vehetett részt egy csapat fogyatékossággal élő tehetséges fiatal a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az NTP-FTH-15 kódjelű pályázat keretében, ahol három nagyszerű önkéntes segédkezett.

Az Élménynapok előzményeként a tehetséges fogyatékossággal élő fiatalok érzékenyítő tréninget tartottak önkénteseink számára, ahol ők játékos formában ismerkedhettek meg a csapat tagjaival és sérültségükkel, majd pedig két közösségépítő programra is sor került, ahol közös játékos feladatok segítségével igyekeztünk mélyíteni a kapcsolatokat

Ezt követően került sor a 3 napos „élményútra”, ahol sok egyéb mellett a helyi emberekkel és kultúrájukkal is találkozhattak a fiatalok. A helyi roma emberek táncolni, énekelni tanították a csapatot, de a szendrőládi Nemadomfel házban pedig a fogyatékossággal élő tehetségek tartottak kézműves foglalkozást a gyerekeknek. Ezen kívül az állattartással is közelebbről megismerkedhettek, s helyi gazdáktól tanulhattak arról, hogy hogyan kell ellátni egy disznót, vagy kecskét. Mindezt a gyakorlatban is kipróbálhatták: az állatok etetésnek, környezetének, óljának rendben tartásának feladatába a fiatalokat is bevonták néhány órára.

Önkénteseinknek ezúton is köszönjük a közös munkát!

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %