Jobb Velünk a Világ! - Programok a Fogyatékos Emberek Világnapján a Nemzeti Színházban


A Nem Adom Fel Alapítvány idén is megrendezte a Jobb Velünk a Világ! egész napos rendezvényét a Nemzeti Színházban. Az esemény szervezésében a Salva Vita Alapítvány mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Színház is részt vett. Az idei rendezvény fókusza a fogyatékossággal élő emberek munkába állítása, illetve az alternatív foglalkoztatási formák keresése volt.

Minden évben az esemény kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi integráció fontosságára, valamint, arra hogy a fogyatékossággal élő emberek rendkívüli értékeket képesek adni a társadalomnak, és hogy közös feladatunk ehhez számukra minél több lehetőséget teremteni.

A Fogyatékos Emberek Világnapjának programja sajtótájékoztatóval kezdődött, melyen a Nem Adom Fel Café & Bar megváltozott munkaképességű dolgozói szolgálták fel az italokat. A kávézó az alternatív foglalkoztatási utak egyik kiemelt példája, hiszen nem csak a foglalkoztatottak között, hanem a kávézót üzemeltető Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezetben is jelen vannak fogyatékossággal élő munkavállalók. A felszolgált italok mellett saját készítésű aprósüteményeiket is megkóstolhatták a jelenlévők.

Ezt követően különböző programokkal hívták fel a figyelmet a fogyatékossággal élők integrációjának fontosságára. Így a Nem Adom Fel Alapítvány tapasztalati szakértői a Nemzeti Színház munkatársainak érzékenyítő tréninget tartott. Ennek során a résztvevők több állomáson keresztül ismerkedhettek meg a sérült élethelyzet sajátosságaival. Személyek, közvetlen tapasztalatokat szerezhettek a látás-, hallás-, mozgás-, értelmi- és a halmozottan sérült, valamint az autista élethelyzetekről. Emellett párhuzamosan folyt egy integrált diákprogram, ahol fogyatékossággal élő és ép fiatalok vehettek részt kulisszajáráson, valamint drámapedagógiai foglalkozáson.

A Nem Adom Fel Alapítvány 2008-ban indított kezdeményezése keretében idén is a napot egy gálaműsor zárta, melyen köszöntőt mondott Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, valamint Papp Szabolcs a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. Emellett átadásra kerültek a Fogyatékos-barát munkahely és a Pro-Caritate díjak. Az est fénypontjaként fellépett a Csík Zenekar, az integrált NEVER GIVE UP GOSPEL Kórus és fogyatékossággal élő tehetséges fiatal művészek: Sulyok Péter, Tóth Károly, Janzsó Cecília és Bakró Zsuzsanna.

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %