"Ha lehull a két kezünk is- Fogyatékkal élők a forradalomban és a történelemben" - KKETTKK - 56 P - 04-0061” pályázat

"Ha lehull a két kezünk is- Fogyatékkal élők a forradalomban és a történelemben" - KKETTKK - 56 P - 04-0061” pályázat

1956-os emlékév logo

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat írt ki. A „Sinkovits Imre” pályázatra kulturális és tudományos programokat, eseményeket megvalósítani kívánók nyújthatták be pályaműveiket.

A Nem Adom Fel Alapítvány sikerrel pályázott és nyert támogatást a "Ha lehull a két kezünk is- Fogyatékkal élők a forradalomban és a történelemben- KKETTKK - 56 P - 04” pályázat megvalósítására.

Ezekben a Nem Adom Fel Alapítvány a következőket vállalta: két tanulmány megírása a témával kapcsolatban, nyolc alkalommal beszélgetéssel összekapcsolt 1956 témájú játékfilm vetítése, a tanulmányokhoz kapcsolódóan kiállítás rendezése és fogyatékos személyek közreműködésével zenei előadás rendezése.
Ennek a programsorozatnak az elemei a Nem Adom Fel Cafe & Barban valósulnak meg. A tanulmányok megírását Harcsa Borbála történész, politológus vállalta el. A tanulmány hamarosan elérhető lesz bárki számára a weboldalunkon és előadás formájában is megrendelhető lesz iskolák, intézmények számára.

 A magyar filmek ingyenes vetítése már elkezdődött a kávézóban és az év végéig folytatódik Filmklub keretében. A rendezők és színészek elfoglaltságára való tekintettel igazítottuk a vetítéseket, hogy utána beszélgetni is lehessen az alkotókkal. Ezeken vendégünk lesz Bereményi Géza, Eperjes Károly, Gárdos Péter és Gothár Péter. A kiállítás szervesen kapcsolódik a tanulmányhoz, ennek sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitója 2016. október 21-én, pénteken 11 órakor volt. A megnyitón ott volt Gyalai Gáspárné is, aki a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon vezetője volt az 1956-os forradalmi események idején és Tauber Zoltán, az első magyar paralimpikon, aki szintén aktív résztvevője volt az 1956-os eseményeknek. A kiállításról néhány perces videó is  készült, ami hamarosan elérhető lesz a weboldalunkon és videó megosztó oldalon.  December 1-e után a kiállított képek és tárgyak vándorkiállítás formájában iskoláról iskolára fognak vándorolni 2017 folyamán. A kiállítás jó alkalom lesz arra, hogy a diákok egy más aspektusból is rá tudjanak tekinteni az ’50-es évekre és a fogyatékos emberekre, hősökre is.  A kávézó után a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, EGYMI és Kollégium intézményébe (1145 Budapest, Mexikói út 59-60.) kerül a tárlat 2017.január 16-ig.

A Fogyatékos Emberek Világnapján, 2016. december 3-án a Nemzeti Színházban kerül előadásra egy fogyatékos emberekből álló gospel-kórus által az EAST együttes 1956 című száma, amit erre az alkalomra dolgoztak fel. Ezt a kiállításon is elő fogják adni a különböző iskolákban, ahol a tárlat szerepel. A programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta. 

Az alábbi csatolmányból letölthető a pályázatunkhoz készített tanulmány:

Attachments:
Download this file (Harcsa Borbála Ha lehull a két kezünk is.pdf)Harcsa Borbála- [A tanulmány ]1874 Kb

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %