A lélek zenéje – REB-17-PROG-0235

Alapítványunk sikeres pályázatot valósított meg a Lélek zenéje címmel, melynek keretében a reformáció világnapjához kapcsolódóan tartottunk zenei rendezvényt a Golgota Gyülekezetben. Az esemény célja az volt, hogy a reformáció szellemiségét, értékeit mutassuk be a mai fiataloknak.
A lélek zenéje


Pályázó szervezet: Nem Adom Fel Alapítvány

A pályázat címe: A lélek zenéje

Pályázati azonosító: REB-17-PROG-0235

Pályázati időszak: 2017.01.01.-2017.12.31.

Támogatási összeg: 800 000 Ft

A rendezvény 2017. december 7.-én 18:00- 20:00 időintervallumban 1073 Budapest Erzsébet krt. 13. szám alatt a Golgota Keresztény Gyülekezet dísztermében zajlott.

A rendezvényen egyházi és világi produkciók váltakoztak, de a reformáció lelkiségét hordozva. A zenei produkciók között narrációk, összekötő szövegek hangoztak el, amelyek azok számára is megmutatták ezeket az értékeket, akikhez más csatornákon keresztül esetleg nem jutott volna el ez az üzenet.

A pályázat által kapott összeg egy jelentős részét az esemény terjesztésére használtuk, melyet fizetett Facebook megosztásokban, plakátok, szórólapok nyomtatásában és kihelyezésében, fogyatékossággal élő személyek szállításában merültek ki.

Az est folyamán felléptek:

  • Pintér Béla keresztény zeneszerző és énekes
  • Jenei Szilveszter az Illés és Kormorán zenekarok alapító tagja, zeneszerző és zenész
  • Never Give Up Gospel kórus, melynek tagjai különböző fogyatékossággal élő emberek. Céljuk hidat építeni a sérültek és a hétköznapi világ közé.
  • Nemadomfel Együttes: a csapat tagjai rutinos zenészek azzal a bizonyos „nem adom fel” életérzéssel. A csapat legnagyobb része fogyatékossággal élő személy, akik egytől-egyig nagyon tehetségesek a zene világában is.A fő célt az volt, hogy azokat is megszólítsuk, akik eddig nem keresték a vallási helyszíneket, közösségeket, azonban a program alkalmával kaphattak egy olyan lelki indíttatást, hogy meglássák, elfogadják ezeket az értékeket és csatlakozzanak a fiatalok is a református közösségekhez.

Reformáció Emlékbizottság logó
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logóHasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content