A nyári időszakban sem adtuk fel! NEM ADOM FEL Integrált táborok

Sikeresen lezajlottak nyáron NEM ADOM FEL Integrált táboraink. A koronavírus helyzet miatt sajnos nem tudtunk a korábbi évekhez hasonló 200 fős táborokat tartani, hanem kisebb csoportokra osztva töltöttük együtt a nyarat.

Sikeresen lezajlottak nyáron NEM ADOM FEL Integrált táboraink. A koronavírus helyzet miatt sajnos nem tudtunk a korábbi évekhez hasonló 200 fős táborokat tartani, hanem kisebb csoportokra osztva töltöttük együtt a nyarat.

Idén sem maradhatott el a Piacok Napja

Elsőként júniusban a pándi Nemadomfel Ház gyermekei tölthettek el egy különleges hetet a néptánc, a játék és a vidámság jegyében Dobogókőn a Down Alapítvány üdülőjében. A tábor során foglalkozásokon a gyerekek amellett, hogy megtanultak egy összetett néptánc produkciót, részt vettek különféle csapatépítő játékokon, melyek során fejlődött személyiségük, önbizalmuk, együttműködő képességük. Megtanultak egymásra figyelni és csapatban dolgozni. A megtanult produkció bemutatásra került szeptemberben Budapesten a Piacok Napja integrált közösségi vásáron, az Erzsébet téren. A program a NTP-MŰV-19-0067 azonosítószámú pályázat keretein belül valósult meg.

Augusztusban tovább folytatódtak a nyári programok! Az első héten Horányban táboroztunk közösen selyebi fiatalokkal és a hét középpontjában a tehetséggondozás állt. Az eredeti tervek szerint Erdélyből, Csaba testvér gyermekotthonaiból is érkezetek volna hozzánk gyermekek, de sajnos a vírushelyzet ezt felülírta. A résztvevők integrált közegben, fogyatékossággal él személyekkel közösen vettek részt személyiségfejlesztő táncos, zenés, mozgásos foglalkozásokon, ahol mindenkinek lehetősége nyílt megmutatni tehetségét. A foglakozások mellett színes szabadidős programokat is biztosítottunk: sport programok, strand, esti koncertek. A foglalkozásokat követően lehetősége nyílt a résztvevőknek csapatokban előadások kitalálására, melyet az utolsó este be is mutathattak a közösségnek. Mindenki maradandó élménnyel tért haza. A program az EPER NTP-TÁB-19-0019 azonosítószámú pályázat keretein belül valósult meg.

Augusztus 2. hetében megtartottuk a több mint 10 éves hagyományokkal rendelkező NEM ADOM FEL Táborunkat és a kis létszámnak köszönhetően kicsit visszahoztuk a hangulatát az első táborozásainknak. Azon fogyatékossággal élő fiatalok vehettek most részt, akik már szinte a kezdetektől fogva részesei táborainknak. Volt sok-sok játék, nevetés, Ki mit tud?, népmese előadások, szépségverseny, hajnalig tartó tánc és beszélgetések. Köszönjük a segítők, munkatársaink áldozatos munkáját!

Napfényes percek

Mind a 3 tábor alatt a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem dolgozói biztosították számunkra az étkezést. Köszönjük az ő munkájukat is!

Ez az év más, mind a többi… de a szeretet és a “nemadomfel lelkület” változatlan ? ❤

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content