“Az út, ami hazavisz…” – Interjú Putz-Tóth Rozinával, a Támogató Szolgálat és a Léleköntő munkatársával

Vannak olyan emberek, akiknek a szavai többet mondanak minden másnál. Vannak, akiknek megváltozik az életük, ha bekerülnek egy közösségbe és új lehetőségek, új ajtók nyílnak meg előttük. Olyan, ahol biztonságban vannak és kiteljesedhetnek. Megmutathatják, kifejezhetik végre azokat a rejtett vagy még felszínre nem került érzéseket, alkotó energiákat, amelyek bennük lakoznak. Szerintem Rozina ilyen ember.

Mit mondanál el nekünk magadról?

Putz-Tóth Rozina vagyok, Budapesten élek, és itt is nőttem fel. Gyermekkoromban tanulási nehézségeim voltak, és ezen okok miatt, sokszor voltam érzelmileg elszigetelve és kirekesztve. Rengeteg utat bejártam, kerestem önmagam, emiatt igazi útkeresőnek tartom magam. Grafikusként, tetoválóként is kipróbáltam magam végül pedig ápolóként helyezkedtem el, egy idős otthonban, ahol már körvonalozott bennem, mit is szeretnék csinálni. Innen jutottam el a Nem Adom fel Alapítványhoz, ahol minden álmom megvalósult és kiteljesedett.

Nem Adom Fel Egyéniségek

Hogyan kerültél hozzánk és mi a feladatod?

Egy nagyon jó barátom segítségével kerültem az alapítványhoz, 2016 decemberében. Elég nehéz megfogalmazni számomra is, hogy pontosan mi is a fő feladatom. A Támogató Szolgálatnál segítőként tevékenykedek, de most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Léleköntő csapat tagja is lehetek, és ezáltal egy tüneményes kisfiú árnyéka, aki minden nap lenyűgöz és elvarázsol a kis világával. Emellett nagyon szívesen illusztrálok és alkotok, ezért most ezeket is feladataim közé veszem, bár ez egy teljesen új dolog még számomra.

Mit jelent neked a “nemadomfel” érzés, lelkület?

Nehéz körülírni, pedig ez az érzés mindennap része életemnek. Ilyekor körül leng a szeretet, a türelem a nyugalom. Olyan mintha megtaláltam volna az otthon melegét, az utat, ami haza visz.

 Szabadidődben mit csinálsz szívesen?

Szívesen kirándulok a családommal. Rajzolok, alkotok és játszom a fiammal.

Nem Adom Fel Egyéniségek

Van-e kedvenc történeted, idézeted, mottód, ami téged és az életfelfogásodat tükrözi?

„Csak úgy tudod igazán megváltoztatni és jobbá tenni az életedet, ha megváltoztatod és jobbá teszed másokét.” (James R. Doty)

Szöveg: Dubniczki Csilla

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content