Dobrosi Nikolett

Hogy hogyan keveredtem az Alapítványhoz azt magam sem tudom. Arra emlékszem, hogy 2016 nyarán hallottam, hogy jön Nick Vujicic Magyarországra. Elkezdtem utánanézelődni. Valahogy rábukkantam a NAF-os facebook oldalra. Majd egy napon észrevettem, hogy tagja vagyok az önkéntes csoportnak. Csak arra lettem figyelmes, hogy folyamatosan felhozza az aktuális önkéntes programokat a hirfolyamom. Az első alkalom, amire rászántam magam és elmentem az 2016 december 3-án, a Fogyatékosok Világnapja alkalmából megrendezett gálaest volt. És azt a napot sosem fogom elfelejteni.

Milyen önkéntes feladatokban vettél/veszel részt?

2016-ban volt az első önkéntes munkám a Nemzeti Színházban. Segítettem az előkészületekben és este a vendégeknek megtalálni a helyüket. Velük együtt megnézhettük mi is a gálát. Egész végig sírtam. De ezek örömkönnyek voltak, mert úgy éreztem hazataláltam. A második alkalom a NAF-os farsang volt, ahol sok emberrel ismerkedtem meg. Itt is az előkészületekben és a rendezvény lebonyolításában segédkeztünk.

A Múzeumok Majálisán pár önkéntes társammal már koordinátorok voltunk. Nagyon nagy büszkeséggel töltött el, hiszen akkor már éreztem, hogy hozzátok tartozom.

Majd jött a Nem Adom Fel tábor. Az a hely volt akkor világ legjobb helye és a világ legeslegjobb emberei vettek körül. Büféskedtem két iszonyat kedves és szívemhez nagyon közel álló emberrel, Katával és Szilvivel. Hosszú volt az a hét, de mégis rövid. Sokat dolgoztunk, de minden percet megért. Szerintem az volt életem egyik legmeghatározóbb hete. A mai napig szívesen gondolok vissza arra az elfogadásra és szeretetre, és sok kedves emberre.

Pár alkalommal az alapítványi munkatársakkal mentünk érzékenyíteni, ahol szintén segédkeztünk. Vagy ott volt még a Világnyitók, ahol szintén az érzékenyítésé volt a főszerep. Megmutatni annak a sok gyereknek, hogy igen is vannak különböző emberek, akik másképp néznek ki, vagy beszélnek. Itt is sok új emberrel ismerkedtem meg és jó volt ezen is részt venni.

Aztán sajnos pár évet kihagytam, de amikor tudtam a kávézóba lementem, közben találkoztam az önkéntes társaimmal.

Majd a legutolsó alkalom mikor köztetek lehettem, az 2019 októberében volt, amikor Nick Vujicic ismét Magyarországra látogatott. Itt a büfében segítettem és közben találkoztam a régi ismerősökkel. Nagy öröm volt ez nekem, mert egy sajnáltam, hogy eddig nem mentem, kettő pedig hogy mindenki akkora örömmel fogadott. És nem mellesleg elmehettem arra amire évek óta vártam és láthattam Nicket. Jó volt újra ott lenni az önkéntes társakkal, és remélem még sok alkalommal találkozunk.

Mit jelent Neked NEM ADOM FEL önkéntesnek lenni?

Nem Adom Fel önkéntesnek lenni számomra sokat jelent. Elkezdtem elfogadni magam, másképp tekinteni a világra. Tudtam pozitívan gondolkodni, elfogadóbbnak lenni. Én csak kaptam tőletek. Nem sajnáltam soha egyetlen percet sem az életemből arra, hogy veletek legyek! Hiszen tudtam, hogy itt mindig szerető emberek vesznek körül. Akkora elfogadást és szeretetet még eddig soha nem éltem át, mint köztetek. Én köszönöm, hogy a tagja lehetek egy ilyen csoportnak.

Mi volt a legváratlanabb, legizgalmasabb, legmeglepőbb, legmeghatóbb, legviccesebb, leg…. élményed NAF-os önkéntesként?

A legeslegelső élményem közé tartozik, amikorelőször elmentem egy programra, ahol Papp Szabolcs mellé kerültem, hogy segítsek neki összerakni az adománygyűjtő ládákat. Akkor éreztem azt, hogy ott elkezdődött valami. Hogy már ő biztosan befogadott. Pedig akkor még senkiről sem tudtam semmit.

A legváratlanabb élményem pedig az volt mikor Szabolcs felhívott egyszer munka után, hogy tudnék-e segíteni Czene Andrisnak eljutni egy helyre, ahol érzékenyítettek. Nagyon jót beszélgettünk az út alatt.

A legmeglepőbb, mikor Gabi, az önkéntes csoport vezetője engem kért meg rá, hogy a Múzeumok Majálisán Fruzsival osszuk ki az önkéntes feladatokat.

A legmeghatóbb, mikor a táborban mindenki nagyon kedves volt velem, ismerősök és ismeretlenek is. Amikor osztogattátok az önzetlen szeretetet. És most, mikor mindenki annyira örült nekem, hogy a Nickes rendezvényen újra találkoztunk.

A legviccesebb, amikor közölte velem Mihályi Norbi, hogy ne csináljak programot, mert ott kell lennem a szülinapján. 🙂

És még sorolhatnám. Minden perc csodás, mióta ismerlek benneteket.

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Megszakítás