Egy páratlan páros: Juhász Viki és Pataki Áron

„Egymásért, magunkért dolgozunk, és mindenki egytől egyig beleteszi szívét-lelkét, erejét, tudását, hisz közös célokért dolgozunk, és tudjuk, hogy ha többet teszünk, nekünk is jobb lesz. Ez a „nemadomfel” lelkület. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család.”
Juhász Viki és Pataki Áron
Juhász Viki és Pataki Áron a Nem Adom Fel Alapítvány irodájának közösségi terében

Egyszerűen bírom őket! Jókedvűek, pörgősek, átlagon felüliek, ők ketten alkotnak egy egészet, kiegészítik egymást, mint a puzzle darabjai. A kalandvágyó Áron, és a folyton kihívásokat kereső Viki előtt nincsenek akadályok. Nem ismernek lehetetlent. Pedig közülük Viki élete a göröngyösebb, akadályokkal, nehézségekkel tarkított, mégis olyan hihetetlen energia árad belőle, amit szavakkal leírni nem lehet.

Már az interjú helyszíne sem volt átlagos: Déli pályaudvar melletti parkban egy padon beszélgettünk. Vagyis ők egymás szavába vágva mesélték el, hogy mennyire szeretik a munkájukat az Alapítványnál.
Ahol szárnyalhatnak az ötletek megvalósításában, szervezésben, adománygyűjtésben, ki tudják találni együtt, hogy ha valamit keresni kell, megszervezni, a lehető legegyszerűbben, legjobban megoldani. Mint legutóbb is: bejutottak a Sándor Palotába és a Miniszterelnöki Hivatalba is, ahol személyesen fogadták őket és ennek köszönhetően lesz a Nem Adom Fel Alapítványnak egy új irodája. Csak így. Pöccre. Amit elkezdenek, az beindul és sikerrel zárul. Legyen szó teremről, szállodáról, irodáról, munkaerő-toborzásról, reklámajándékokról… Dely Géza, az Alapítvány elnöke bízik bennük, és a sikerélmények sem maradnak el.

Szeretik, hogy kötetlen, rugalmas munkaidőben dolgozhatnak. Hogy Áronnak a munkatársai, a barátai is egyben. Hogy van egy csapat, akikkel együtt MINDENT meg lehet valósítani. „Egymásért, magunkért dolgozunk, és mindenki egytől egyig beleteszi szívét-lelkét, erejét, tudását, hisz közös célokért dolgozunk, és tudjuk, hogy ha többet teszünk, nekünk is jobb lesz. Ez a „nemadomfel” lelkület. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család.” Áron 2015, Viki egy éve dolgozik az Alapítványnál. Viki szerint ők a „jokerek”. 🙂
„Mert mindenhol ott vagyunk – ha kell, adományt gyűjtünk, érzékenyítünk, ha kell, szervezünk. Folyamatos kihívások elé állítanak minket. Én szeretem a kihívásokat, a kreativitást, Áronnal a közös gondolkodást, és ha Gézának mindezt el tudjuk mesélni. Géza jó főnök és értékeli a munkánkat, felnézek rá. Mi valóban mindent el tudunk érni közösen.”

Nemcsak a Nem Adom Felben, hanem a magánéletben is ők egy páratlan páros. Ezt elhiszem, amikor búcsúzást követően nézek utánuk, ahogy teljes boldogságban, összhangban, egyetértésben folytatják útjukat. A puzzle utolsó darabja is a helyére került.

Szöveg: Dubniczki Csilla

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content