Kónya Miklósné Marika

A Nem Adom Fel Alapítvány vezetőségének oszlopos tagja, Kónya Miklósné Marika hosszú évek után idén nyugdíjba vonul, de HR vonalon továbbra is erősíti majd tanácsaival, szakmai meglátásaival a csapatot.

Marika 1993-ban szociális munkás szakot végzett, hogy segíthesse a sérült emberek munkába állását. Látássérült fia, Ricsi történetéből első kézből tudja mennyire fontos, hogy ezeknek az embereknek munkájuk, jövedelmük, örömük legyen. Fia születésének körülményei: agyvérzésének, bénulásának esete volt, ami elindította őt a sérült emberek segítésének útján.

Kónya Miklósné Marika
A képen Marika férjével, Miklóssal látható, aki szintén Alapítványunk dolgozója volt. Fotó: Dely Dávid


Első ízben a Motiváció alapítványnál mérte fel Budapest intézményeit akadálymenetesség szempontjából. Ennek köszönhettük a főváros első akadálymentességi térképét. 2006-tól, az indulástól fogva tagja a Nem Adom Fel csapatának.

Azt mondja, a „nemadomfel lelkület” is ebben áll: szeretni az embereket, és azért dolgozni, hogy könnyebb, szebb önálló életük legyen. Egy csapatban dolgozni, küzdelemmel, kitartással. Öröm számára az emberekkel való törődés.

Kónya Marika kamiont vezet
Egy gyermekkori álom vált valóra! Fotó: Dely Dávid

Most, hogy 2019. végével Marika nyugdíjba vonul, őszinte hálánk kifejezéseként igyekeztünk valóra váltani gyermekkori álmát: végre lehetősége nyílt csőrös kamiont vezetni! 


Szöveg: Dubniczki Csilla

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content