MINDENNAPI HŐSŐK – 1. rész – Fabók Endre a Magyar Költészet Napján szaval

Fogadjátok szeretettel a Magyar Költészet Napja alkalmából a Nem Adom Fel Tréningcsapat MINDENNAPI HŐSÖK sorozatának 1. részét, melyben kollégánk Fabók Endre szavalja el József Attila: Keserű nekifohászkodás című versét és azt követően saját költeményét hallhatjátok, melynek címe Még most repülj!


“Gyermekkoromban sok mindennek láttak. Festő leszek, színész, építész… 17 évesen azután jött a diagnózis: Sclerosis Multiplex. A hegyek, a korlátok magasabbak lettek, a szép remények pedig lassan felaprózódtak. Ma már boldoggá tesz, ha beszélgethetek.

Nem volt vágyam, hogy valaha „költő” legyek. Verseket akartam írni; – hangra. Mi a vers: – szerintem – Egy olyan megkomponált, tömör, tartalmas szöveg, ami a csontjaink szöveteibe képes beenni magát. Ritmusa van, dallama; csak ezek után vagyok kíváncsi a metaforákra, a metonímiákra, a rímekre.

A látásom mára lehetetlenné tette számomra az olvasást. Persze akadnak olyan írások, amik megérik a fájdalmakat.

Amit leszögeznék: Költő nem vagyok. Egy (most már) férfi vagyok, aki szeretne értelmet találni a maga létezésében. Ezért alkotni próbál; és e kísérleteit megosztja Veletek, remélve hogy így vagy úgy, de hasznotokra lehetnek.”

Fabók Endre

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content