Molnár Orsi

Orsi eljött egy interjúra amit a SZIGET Fesztivál miatt szerveztünk és azóta erősíti csapatunkat óriási mosolyával, kedves odafordulásával. Büszkék vagyunk arra, hogy Orsi egy olyan önkéntesünk, aki hazai és nemzetközi területeken is képviseli önkéntes csapatunkat!

Hogyan kerültél kapcsolatba a Nem Adom Fel Alapítvánnyal és lett belőled NEM ADOM FEL Önkéntes?

Hogyan is lett belőlem Nem Adom Fel önkéntes? 2019 telén egy kedves barátnőm mesélt nekem egy lehetőségről. Egy bizonyos alapítványnál lehet önkénteskedni a Sziget Fesztiválon! Kinek ne lenne kedve ilyesmihez? Természeten rögtön jelentkeztem, bár bevallom őszintén nem volt teljesen világos számomra, mit is kell majd csinálnom ott. Kicsit feledésbe is merült a dolog, amikor áprilisban üzenetet kaptam arról, hogy várnak szeretettel egy rövid beszélgetésre, interjúra. Tulajdonképpen már a beszélgetés alkalmával, a Nem Adom Fel Kávézóba való belépésemkor, az ott dolgozókkal és az önkéntes koordinátorokkal való beszélgetésemkor beleszerettem a dologba. A légkör, az emberek, a sok mosoly, amit abban a 15 percben kaptam. Bennem ott el is dőlt: szeretnék ide tartozni!

Milyen önkéntes feladatokban vettél részt? Milyen érzés nálunk önkénteskedni?

Az interjú után, májusban megnyílt az életemben egy új fejezet. Elkezdtem az alapítvány együttesének segíteni. Már a legelső alkalommal, egy próbán való részvételemkor megszerettem a zenekar tagjait, a sérülteket, a többi önkéntest, a zenészeket. Mindenki nyitott, közvetlen és segítőkész volt velem. Emlékszem, miután aznap hazaértem, észrevettem, hogy egész úton hazafelé végig mosolyogtam… Azóta már néhány fellépésen és próbán volt szerencsém segíteni nekik, többek között az októberben megrendezésre került Nick Vujicic előadáson is a Papp László Sportarénában. Emellett részt vehettem az alapítvánnyal a Sziget Fesztiválon három napon át. Mind olyan események, amelyek meghatározóak voltak számomra. Habár nem vagyok régóta tagja ennek a közösségnek, de egy biztos: pillanatok alatt megszerettem.

Mi volt a legváratlanabb, legizgalmasabb, legmeglepőbb, legmeghatóbb, legviccesebb, leg… élményed NEM ADOM FEL Önkéntesként?

A legmeglepőbb és legmeghatóbb dolog számomra az volt, hogy azon kívül, hogy minden más önkéntes rögtön milyen befogadó és nyíltszívű volt velem, mennyi szeretetet lehet kapni a sérült emberektől. Azt hiszem, sokan nem tudnak hogyan reagálni egy szituációban egy másik emberrel azért, mert az mondjuk, nem tud a szemébe nézni, vagy nem tud vele kezet fogni, esetleg nem érti meg rögtön azt, amit mond. Velük időt töltve az ember elfelejt minden ehhez hasonlót. Jó beszélgetések, könnycsordulásig nevetés, vidámság lengi át a találkozásokat. Ez jelenti számomra a „nemadomfel” lelkületet.

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content