Paksi Balázs

Nagyon hálásak vagyunk, hogy Balázs hozzánk keveredett, mivel rá nagyon-nagyon sokszor lehet számítani, legyen az személyi segítés vagy akár egy koncerten eligazítás vagy pakolás. Balázs egy nagyon barátságos és spontán személy, akiről egyébként nem is olyan régen tudtuk meg, hogy egy igazi rocker – így szerintünk teljesen érthető, hogy miért ragadt meg ebben a csapatban!

Hogyan kerültél a Nem Adom Fel Alapítványhoz és lettél NEM ADOM FEL Önkéntes?

2016 nyarán találkoztam a Belvárosi Fesztiválon a Nem Adom Fel Alapítvány csapatával. Egyből megkedveltem Őket, majd jó pár eseményükre el is mentem, ahol apránként érdeklődőből önkéntessé váltam. Az önkénteskedés apropója az volt, hogy az egyik unokatestvérem Down-szindrómás, bár Ő az ország túlsó végén lakik, így itt Budapesten csak közvetetten tudok hozzájárulni ahhoz, hogy befogadóbb világban élhessen… Hiszek abban, hogy ha sokan hasonlóképpen fektetünk bele energiát, akkor a hatás körbeér! Egy hatékony lehetőség ehhez a Világnyitók program, ahol minden évben egy-egy hosszú nap során közel 300 kisiskolásnak mutatunk be játékos feladatokkal különféle fogyatékosságokat, ahol már több alkalommal is volt lehetőségem részt venni NEM ADOM FEL Önkéntesként.

Milyen önkéntes feladatokban veszel részt szívesen?

A Nem Adom Fel-nél ismerkedtem meg a Roll Natural csapattal, akik az Alapítványhoz szervesen hozzátartoznak és nagyon értékes programokat szerveznek, például rendszeresen járnak akadálymentes kirándulásokra. Nekik szoktam segíteni az utazásoknál, ami külön élmény, hiszen mindig nagyon szép helyekre jutunk el! Ha Nem Adom Fel, akkor a rengeteg buli! Elméletileg önkéntes feladat, de inkább kikapcsolódás az energiabomba csapattal… akár vakok mellett látóként, vagy egy kerekesszékes barátommal EFOTT-on, vagy értelmileg akadályozottakkal a Nem Adom Fel táborban, stb, stb… Jó azt látni és tenni érte, hogy a rendszeres kikapcsolódási lehetőségeken felszabadultan szórakozhatnak azok a résztvevők is, akik egyébként alig jutnak ki a négy fal közül.

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content