Szüts Diana

Az Alapítványról első ízben egy kedves ismerősömtől hallottam, így mondhatjuk, hogy a jószerencse vezetetett ide. Ez a szerencse úgy látszik, a későbbiekben is kitartott, mert már az első munkával kapcsolatos megbeszélés is harmonikus, kellemes hangulatban zajlott...

„A munkás méhnek nincsen ideje búbánatra. ” (William Blake)

Bár az elmúlt néhány évben sok különböző, színes helyen megfordultam, amik között akadt könyvkiadó, színház és könyvtár is – mégis, ez volt az első környezet, ahol szinte azonnal otthon éreztem magam, és nem volt bennem felesleges feszültség. Mivel természetemnél fogva maximalista vagyok, ilyen élményben ritkán van részem, így meg szerettem volna ragadni a lehetőséget, hogy nyugodt körülmények között dolgozhassak.

Ezekben a korai időkben a beszélgetés során arra törekedtünk, hogy a lehető legjobban megismerjük egymást, lehetőséget kaptam arra, hogy elmondjam milyen tapasztalatokat szereztem a múltban. Mivel kommunikáció szakon szereztem mesterdiplomát, szerettem volna a kommunikációs csapat tagjává válni, hiszen örömmel foglalkozom szövegekkel, és az önkifejezés minden formájával.

Minthogy napi feladatainkat kisebb közösségekben oldjuk meg, fontos, hogy az egyes csapattagokat mindenki megfelelően képzettnek, és szimpatikusnak találja. Így hát, első interjúm egy részét rögzítettük, hogy jövendő csapattársaim közül mindenki megnézhesse és véleményt nyilváníthasson a látottakról. Miután a felvétel – nagy örömömre – pozitív hatást keltett – készülhettem a második körös elbeszélgetésre.

Másodízben a megbeszélés javarészt már konkrét feladatokról szólt, nem csupán kölcsönös benyomásainkról. Ekkor nézhettem meg első ízben készülő honlapunkat szakmai szemmel, és ekkor ismertem meg közelebbről minden egyéb éppen zajló munkafolyamatot is.

Harmadik, és a kiválasztási folyamatban utolsó találkozásunk a szükséges papírok aláírásáról, és a munkamegkezdés véglegesítéséről szólt. Ez alatt, úgy érzem, minden a lehető leggördülékenyebben zajlott, és olyan segítőkészség és empátia vett körül, amit egyetlen korábbi munkahelyemen sem tapasztaltam.

A beszélgetések közül egyetlen alkalom sem volt feleslegesen időigényes, minden esetben azzal az érzéssel távoztam, hogy a rendelkezésünkre álló időt kihasználtuk, és produktív munkát végeztünk. Az elmúlt tíz hónapban amit itt töltöttem, ez az érzés csak erősödött bennem – ezért is kezdtem beszámolómat a fenti William Blake idézettel.

Az itt végzett feladatokat örömmel végzem – ittlétem személyes céljaim mellett megismertetett a szakmai elhivatottság érzésével is. Mindennek fényében nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit itt kaptam – hiszen akinek feladata van, az nem ér rá az élet nehézségein szomorkodni.

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Megszakítás