Forró Tamás: A szegedi csapat Tomija

Nincs alapítványi, kávézói program, rendezvény nélküle. Tomi mindenhol ott van, segít, jön-megy, legyen az Piacok Napja, NEMADOMFEL koncert, esemény, szemléletformáló program. Ő a szegedi tréningcsapat Tomija. Mindenki kedveli. Segítőkész, udvarias, lelkiismeretes, igazi „nemadomfel” fiatalember.

Csilla: Kedves Tomi! Köszönöm, hogy pici segítséggel, de sikerült válaszolni a kérdéseimre. Kár, hogy személyesen most nem tudunk találkozni. Mesélj magadról pár szót, hol élsz, mit tanultál?

Tomi: Mozgásfogyatékossággal élő vagyok, Szegeden, a napfény városában élek.  Általános iskolai tanulmányaimat is Szegeden végeztem. Később virtuális asszisztens és könnyűgép-kezelői képesítést szereztem. Hat esztendeig a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt.-nél dolgoztam.

Csilla: Hogyan és mikor kerültél az alapítványhoz, és mi itt a fő feladatod?

Tomi: 2014 óta vagyok a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa, tapasztalati szakértője. A szemléletformáló tréningeken elsősorban az ülő röplabda és a boccia játék megismertetésében működöm közre. Szívesen bekapcsolódom a kerekesszékes közlekedés interaktív bemutatásába. Szükségesnek tartom ezeket az érzékenyítő tréningeket.

Csilla: Mit jelent neked a “nemadomfel” érzés, lelkület?

Tomi: A „nemadomfel” érzés számomra azt jelenti, hogy bármilyen probléma is adódik az életben azt nem szabad föladni, azt meg kell oldani. Nem szabad megtorpanni, meg kell találni a megfelelő kiutat.

Csilla: Szabadidődben mit csinálsz szívesen?

Tomi: A városban kerékpárral közlekedem. Sokszor előfordul, hogy a napi mozgás igényemet is kerékpározással töltöm. Szabadidőmben utazom, elsősorban Magyarországon. Leginkább hazánk fővárosát Budapestet kedvelem. Kedvelem a barátok társaságát!

Csilla: Milyen terveid, álmaid vannak a jövőben?

Tomi: Szeretnék önálló lakást vásárolni. Az ehhez szükséges takarékosságot már több éve megkezdtem. Már önálló életet élek.

Csilla: Van-e kedvenc mondatod, ami téged és az életfelfogásodat tükrözi?

Tomi: Én mindig segítek azokon az embereken, akiknek erre szüksége van.

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content