„Ez az a hely, ahol vagyok, ez maga a valóság!”- Interjú Szalay Anna Lillával

Szalay Anna Lilla már majdnem 5 éve dolgozik a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben felszolgálóként. Az indulás óta tagja a csapatnak. Imádja a munkáját. 29 éves és már lassan 10 éve van együtt párjával, Gáborral. Nagy álmuk, hogy önállóan, ketten, a szükséges és elégséges segítséggel közös lakásban élhessenek. Ez az álom nincs is olyan messze, hiszen elindult az Alapítvány Mikes Lélekközpont projektje, melynek ő a kampányarca. Ne csodálkozzon senki, ha egyszer csak mindenhonnan ő fog ránk mosolyogni plakátról, televízióból, újságokból, és a márciusban indult személyes blogjáról. Kedvenc mondata: „Ez az a hely, ahol vagyok, ez maga a valóság!”

Hogyan kerültél a Nem Adom Fel Alapítványhoz, a Kávézóba?

Már a nyitás óta itt dolgozom felszolgálóként. A FENO-ba jártam sokáig, és az intézmény vezetője Sándorné Erdélyi Judit javasolta, hogy próbáljam meg. Én elmentem a próba felvételire, és sikerült. Azóta itt vagyok. Nagyon szeretem a munkámat, a munkatársaimat, a vendégeket. Szilvi, Ágota, Balázs, Ancsa ők példaképek, de nem szívesen mondok neveket, mert mindenkivel jól kijövök, és szeretem őket nagyon. Ez az első hivatalos munkahelyem.

Nem Adom Fel  portré

Mit jelent neked a munka, a pénzkeresés?

Nagyon sokat ad az életemhez. Magabiztosabb lettem.  Sok emberrel ismerkedtem meg.  Van önálló keresetem, amiből meg tudom valósítani az álmaimat.

Mik az álmaid?

Régen az volt, hogy színész vagy pincér legyek. Mindkettő megvalósult, mert életemben először repülővel eljutottam Portugáliába az Alapítvánnyal, ahol felléphettem én is. Akkor nagyon megszerettem Dely Rékát, Czakó Gabit. A másik álmom, hogy pincér legyek, az is teljesült, mert itt dolgozom a kávézóban. Még van pár. Az egyik, hogy édesanyámmal eljussunk Londonba. A másik, hogy Gábor megkérje a kezem hivatalosan is az anyukámtól. A harmadik pedig egy közös otthon. Én mindent megcsinálok, amit egy háziasszonynak kell: mosok, főzök, takarítok. Gábor segít bevásárolni. Ő is tud főzni lecsót és paprikás krumplit.

Nem Adom Fel portré

Mire vagy a legbüszkébb?

A munkámra. A páromra, akivel boldog vagyok. Meg magamra is. 2015-ben kaptam Göllesz Viktor Díjat, arra is büszke vagyok.

Szabadidődben mit csinálsz szívesen?

Hát a sport az nagyon fontos, hogy csinos és fitt legyek, jól nézzek ki, legyen tartásom, önbizalmam. És hát fogyni is kell.  Régebben, 20 évig rendszeresen úsztam. A sport mellett dobolok, ez egy ilyen művészetterápia. Kikapcsol, feltölt, szeretem a zenét. De szeretek kirándulni is.

Mit üzensz a sorstársaidnak, hogyan éljenek?

Merjenek álmodni, és tegyenek is érte, valósítsák meg. Akarják, hogy változzon meg az életük jó irányba.

Anna Lilla mindennapi életét itt követhetitek:

https://www.facebook.com/szalayannalilla/

https://www.instagram.com/szalayannalilla/

Aki támogatni szeretné Anna Lilla álmát, a Mikes Lélekközpont a megépülését, az alábbi lehetőségeken megteheti:

Erste Bank Hungary Zrt. 11600006-00000000-84308566

Adjuk össze: https://adjukossze.hu/kampany/nem-adom-fel-alapitvany-1071?fbclid=IwAR3ycYB5-RBWosdGvv0KNQLPHqCjy5VP7zVV-jbpl5t_g3CBlJd5bhylY74

További részletek a projektről: https://nemadomfel.hu/mikes/

Szöveg: Dubniczki Csilla

Fotók: Dely Dávid

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Megszakítás