Futáraink – Takács Tünde

Takács Tünde is kézbesítőként dolgozik a futárszolgálatnál. Olvashattunk róla a Nem Adom Fel Alapítvány Egyéniségei c. sorozatunkban. Már gyerekkorában érdekelte a dolgok eredete, az ősi múlt, a történelem, szeretett alkotni, rajzolni. A gimnázium után régésznek készült, végül restaurátor lett. 30 évig volt dolgozott ebben a szakmában, míg a létszámleépítés véget nem vetett ennek. Az egész élete megváltozott, betegsége miatt más utat kellett keresnie.

– Hogyan kerültél a Nagy Lépés Futárszolgálathoz?

– Mint megváltozott munkaképességű, időnként részt kell vegyek orvosi vizsgálaton, így legutóbb amikor voltam egy szakrendelésen, ott kaptam meg az alapítvány elérhetőségét, mivel épp állást kerestem. A Futárszolgálatnál kaptam helyet.

– Mi a fő feladatod?

– A feladat kézbesítés: leggyakrabban kulturális programfüzeteket viszünk ki színházaknak, moziknak kávézókba, van, hogy az alapítvány programjairól viszünk értesítőket (szórólap+plakát) iskolákhoz, óvodákhoz, pl.autizmussal élő gyerekek szüleinek szervezett szakmai napokról vagy gyereknek szóló színházi vagy egyéb előadásokról, karácsony előtt pedig kisebb ajándékokat kézbesítettünk.

– Tetszik ez a munka? Szeretsz itt dolgozni?

Igen, szeretem ezt a munkát, mert én mindenben igyekszem megtalálni a jót, jó utazni és felfedezni új helyeket, megismerni embereket, van némi szabadságom, hogyan osszam be a munkaidőmet, és nem utolsó sorban nagyon jó érzés segíteni súlyos beteg gyerekeken és embereken azzal, hogy eljuttatjuk hozzájuk az üzenetet, hogy van számukra segítség és nincsenek egyedül.

Szöveg: Dubniczki Csilla

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content