Gál Bernadett – “Öröm a nagy mozaikkép kis mozaikjának lenni”

Nagyon fiatal még, előtte az élet. Ő is a Nem Adom Fel Alapítvány egyik önkéntese, táborokban vett részt segítőként, és a Léleköntő program csapatának a tagja. Szeretjük az önkénteseinket, megbecsüljük, tiszteljük őket, hiszen nagyon sokat köszönhetünk nekik. Berni azt írja, nem szeret magáról beszélni, nehéz is, de ha valaki tanul “belőle”, akkor már megérte nyilatkozni. Szerintem megérte.

Csilla: Kérlek, mesélj pár szót magadról? Mivel foglalkozol civilként?

Berni: Gál Bernadett, Berni vagyok. Budapesten születtem, de erdélyi származású vagyok, most leszek a héten 22 éves. Jelenleg tanulok, egy OKJ-s képzést végzek, de szeretnék továbbtanulni, gyógypedagógia szakirányba. Budapesten élek a párommal 2020 nyara óta, korábban a szüleimmel éltem Ráckevén. Ott 6 éves koromtól kezdtem el táncolni, néptáncot tanultam, majd később balettet pár évig, így van egy művészi vénám is, mely még kibontakozó félben van. Azt érzem, hogy még nem egészen látom, hogy milyen formában, de szeretnék adni valamit másoknak a zene nyelvén. Szeretem látni a gyermekek önfeledt, boldog arcát, s különben ők a legőszintébbek véleményem szerint.

Csilla: Hogyan kerültél kapcsolatba a Nem Adom Fel Alapítvánnyal? Hogyan lettél önkéntes?

Berni: A párom által találkoztam először a NEVER GIVE UP Gospel kórussal 2017-ben Böjte Csaba Testvér miséjén, ami a Bazilikában volt, majd 2018 nyarán voltunk először Nem Adom Fel Táborban, az volt az első intenzívebb találkozásom a Nem Adom Fel-lel. 😊

Csilla: Mi a feladatod, milyen “munkákban” veszel részt szívesen? Mit jelent neked a “nemadomfel” lelkület?

Berni: Érdekes, mert jött ez a világjárvány, és én azóta jobban a részesének érzem magam a Nem Adom Felnek, szóval ez abszolút pozitív hozadéka a COVID-nak az én életemben. A korábbi években, főleg mert nem Budapesten laktunk, nem sok eseményen vettem részt, nem tudtam annyira bekapcsolódni az önkéntes feladatokba. 2018-ban és 2020-ban voltam a táborban, s ott segítő szerepet igyekeztem ellátni. Ősztől csatlakoztam a Léleköntős segítők táborába, ahol csodálatos embereket ismerhettem meg, s nagyon hálás vagyok, hogy részese lehetek a csapatnak. Nagyon jó látni, s tapasztalni, megélni azt, ami ott a négy fal között történik. Ilyen támogató és rugalmas csapatot ritkán látni, számomra ajándék, hogy a részese lehetek. S ezáltal azt hiszem nem is lehetne jobb helyük ezeknek a gyermekeknek, itt valóban ’léleköntés’ történik, s ott van benne minden… újra és újra próbáljuk, „hiszen így együtt soha nem adjuk fel!”.

Csilla: Mit jelent neked a „nemadomfel” lelkület?

Berni: Nekem ezt jelenti a „nemadomfel” lelkület, hogy soha nem adhatjuk fel az álmainkat, a reményt, s a Jóistenbe vetett hitünket. Úgy gondolom áldás van ezen az egész nagy csapaton. S öröm a nagy mozaikkép kis mozaikjának lenni.

Csilla: Szerinted mi az önkéntesség szépsége, vagy nehézsége? Miért jó önkéntesnek lenni?

Berni: Szerintem az éremnek mindig két oldala van, bármilyen élethelyzetben, viszont a hozzáállásunkat kell megváltoztatnunk, és mindig megtalálni a jót. Bármi is történik jó, vagy rossz fogadjuk el, s később úgyis megkapjuk a választ, hogy akkor éppen miért volt úgy, ahogy. Minden értelmet nyer. Persze ennek az elfogadása nekem sem megy mindig annyira könnyen, de igyekszem napról-napra fejlődni ebben is. Igazából most csak a szépségeit tudom felsorolni, de az biztos, hogy remek embereket ismerhetünk meg, s az a gondoskodás és szeretet, amit adunk azt többszörösen visszakapjuk. Emellett a komfortzónánkból is segít kilépni, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Csilla: Milyen terveid, álmaid vannak a jövőre nézve?

Berni: Szeretnék minél többet adni, jobb emberré válni nap, mint nap, de azt hiszem ezzel mindenki így van. Konkrétabban szeretném megtalálni az utamat a gyógypedagógia és a művészeti vonalon egyaránt, mert mint tudjuk ez nem összeférhetetlen, sőt…

Csilla: Mit üzensz azoknak, akik még csak tervezik, hogy közösségi szolgálatot teljesítsenek, vagy önkéntes feladatot vállaljanak?

Berni: Ne várjanak, hanem merjenek kilépni a komfortzónájukból. Nem fogják megbánni!

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content