Nem Adom Fel Alapítvány

Legfrissebb híreink

Teljesült Vaskó Makka régi álma: videóklip és szólólemez – A mosoly gyógyít, megérint, az emberek lelkének szól

Karácsony előtt jelent meg a látássérült Vaskó Marcsi, művésznevén Vaskó Makka első, önálló videóklipje a Séta van c. számhoz, melyet Kiss Barna a NEMADOMFEL Együttes művészeti vezetője, a VILLON TRIÓ frontembere készített személyre szabottan, csak neki. Az elmúlt időszakban sokat láthattuk, hallhattuk őt énekelni kisebb és nagyobb rendezvényeken, egyedi, csodálatos énekhangja betöltötte az Arénát nem is egyszer, és elvarázsolt mindenkit.

Elolvasom »

Önkéntesből munkatárs, több mint felemelő – Szabó Rita

A Léleköntő programunk lelkes csapatának tagja Szabó Rita is, aki korábban gyógypedagógus-önkéntesként, majd már kollegaként vesz részt a Léleköntő programban, ami autizmussal és ADHD-val élő gyermekek szüleinek, családjainak, pedagógusainak nyújt magas fokú szakmai segítséget. Emellett részt vett az alapítvány számos rendezvényén, más programjaiban is.

Elolvasom »

Szem-lélek: Viszlát 2021, Hello 2022!

Büszkék vagyunk arra, hogy a 2021-es évben is nagyon sok érdeklődőnek átadhattuk az Alapítványunk által képviselt szemléletet és értékeket. Programjainkat az idei év egy részében már személyesen valósíthattuk meg, nagyon sok partnerrel építhettünk ki új kapcsolatot, illetve tréning csapatunk megugrotta a jelentős változások lépcsőfokát.

Elolvasom »

Kerekesszékkel érkezett a Mikulás az Akvárium Klubba

December 5-én megrendeztük a Hello Piac Integrált Karácsonyi Vásárt az Akvárium Klubban. A nap fénypontja a Mikulás érkezése volt délelőtt, aki nem szánnal, hanem kerekesszékkel érkezett egy Down-szindrómás krampusz kíséretében. Aznap a hó is esett, így a hangulat még ünnepibbre sikeredett. A jelen lévő gyerekek, köztük a meghívott, kis “díszvendégek”, a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjából érkezett csöppségek is nagy izgalommal várták a Mikulás érkezését. Népszerű gyermekdalokkal töltötték a várakozás perceit, és mire “begurult” Mikulásunk, az izgatottság is egyre nagyobb lett.

Elolvasom »

Kincsek a múlt homályában: néhány gondolat a néptánc értékeiről

A néptánc egyike múltunk olyan szép értékeinek amikről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Új programunkban igyekszünk ezek közül az elfelejtett kincsek közül visszahozni néhányat, és átadni azoknak a gyerekeknek, akik nyitottak erre. Egy kis kíváncsiságért cserébe azok a fiatalok, akik részt vesznek táncos programjainkon izgalmas, tartalmas élményekkel távozhatnak. De miért is jó néptáncra járni? Következő írásunkban igyekszünk a kérdés mélyére látni.

Elolvasom »

Ne maradjon le újdonságainkról!