Nem Adom Fel Alapítvány

Legfrissebb híreink

Társasági élet a karantén idején, avagy hogyan ne legyünk magányosak egy világjárvány idején – NEM ADOM FEL Karantén Napló

Az ember társas lény” így szól eme remek idézet, s ezt mi sem mutatja meg jobban számunkra, mint a 2020-as év márciusában indult világjárvány. Visszaemlékezve arra a tavaszra, megdöbbenve vettem tudomásul, hogy itt nem mindennapi dologgal kell szembenéznünk, és a prioritásainkat át kell rendeznünk, ahhoz, hogy a kialakult helyzetben megtaláljuk a megoldásainkat, átszervezzük életünket.

Elolvasom »

NEM ADOM FEL Karantén Napló – “Győztes vagy, ha nem adod fel”

A vírus március környéki kirobbanása után eleinte még egyfajta élvezettel töltött el a gondolat, hogy egy picit lelassult a világ, majd szinte meg is állt és több idő juthat olyasmire, amire a rohanásban alig marad ereje, ideje az embernek. Alapvetően kissé zárkózott vagyok, ezért ezt az időszakot könnyedebben viseltem. Aztán jött az ősz, a tél, az ünnepek, és azt vettem észre hogy nem látom a fényt az alagút végén. Bezárultam.

Elolvasom »

Kontler Dorka – a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem felszolgálója – Felszolgálók közt egy tehetséges színész

A Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben felszolgálóként dolgozó Dorka már a kezdetektől tagja a csapatnak. Mindig mosolyogva fogadja a vendégeket. Szabad idejében pedig másik szenvedélyének hódol a színjátszásnak, a MáSzínházban, ahol sérült és ép emberek szerepelnek egy-egy darabban. Meglepődtem, hogy ilyen tehetséges emberek között dolgozhatunk nap, mint nap. Itt tényleg mindenki egy külön kis Univerzum, egy kis csodabolygó.

Elolvasom »

Érzékenyítő Advent

Kezdődik a várakozás, a készülődés ideje, az Advent. Mást jelent keresztényként ez az időszak, hiszen Isten fiának születését várjuk és ünnepeljük és mást azoknak, akiknek ez nem vallásos ünnep. Ami viszont mindnyájunkban közös: sóvárgunk a közös csodára, az egymás felé megélt valódi figyelemre és készülődünk arra, hogy az ünnepünk a szeretet kifejezésének tere, az ajándékozás ideje legyen.

Elolvasom »

Ne maradjon le újdonságainkról!