Kontler Dorka – a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem felszolgálója – Felszolgálók közt egy tehetséges színész

A Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben felszolgálóként dolgozó Dorka már a kezdetektől tagja a csapatnak. Mindig mosolyogva fogadja a vendégeket. Szabad idejében pedig másik szenvedélyének hódol a színjátszásnak, a MáSzínházban, ahol sérült és ép emberek szerepelnek egy-egy darabban. Meglepődtem, hogy ilyen tehetséges emberek között dolgozhatunk nap, mint nap. Itt tényleg mindenki egy külön kis Univerzum, egy kis csodabolygó.

Kérlek, mesélj pár szót magadról!

Kontler Dorka vagyok, Budapesten születtem és itt élek. A Kincsesház Általános Iskolába és a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumba jártam. Elvégeztem egy ápoló szakiskolát is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál.

Hogyan kerültél a kávézóba?

Úgy kerültem a kávézóba, hogy felhívtak egy olyan szervezettől, amelyik sérült emberekkel foglalkozik, és mondták, hogy van a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem, ahol munkát kínálnak. Rögtön igent mondtam. Az állásinterjú jól sikerült. Az interjú után két hét gyakorlaton voltam. Ez akkor volt, amikor elindult a kávézó, tehát kezdettől ott vagyok. Fő feladatom a felszolgálás.

Mit jelent számodra ez a munka, munkahely?

Mindig jókedvvel megyek be a kávézóba, és mindig mosolygok. A munkahely mindig inspirál. A kollégák nagyon kedvesek és a főnökök is. Nagyon szeretek ott lenni. Nekem fontos a munka, mert fizetést is kapok érte, és a társaság is nagyon jó. Szeretek együtt lenni a kollégákkal, sokféle program van, amin együtt veszünk részt.

Szabadidődben mit csinálsz szívesen?

Fontos az életemben a színház: színjátszó vagyok a MáSzínházban, ahol ép és sérült emberek játszanak együtt. Már több darabban szerepeltem, jelenleg az Alíz Csodaországban című darabot készítjük elő. Munka után szeretek színezni, zenét hallgatni, olvasni, internetezni, Facebookozni, filmet nézni. Nyáron sokat vagyok Balatonon. Szeretek úszni a tükörsima vízben, a stégről nézni a csillogó vizet, figyelni a siklót, amelyik felkunkorodik a stégre, labdázni a vízben. Fagyizni menni, sétálni a napfényben, kint napozni a kertben, anyával társasjátékot játszani, kártyázni.

Milyen terveid, álmaid vannak a jövőben?

Szeretném, ha a mostani kapcsolatom tartós lenne, szeretnék sokáig dolgozni a kávézóban, és szeretnék elmenni Indiába.

Van-e kedvenc idézeted, mottód?

“Ami nem öl meg, az megerősít.”

Szöveg: Dubnicki Csilla

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content