Környezetnevelési tréning

A Nem Adom Fel Alapítvány Roll Natural csapatának célkitűzései közé tartozik többek között, hogy Környezetnevelési tréningeket tartson általános iskolás gyerekek számára. Tréningünk fő célja, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

Jelen programunkkal egy szemléletformálást kívánunk elősegíteni. Tréningjeink során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy olyan tudással vértezzük fel a gyerekeket, melyeket akár a mindennapi életben tudnak hasznosítani, ezzel óvva Földünket és a közvetlen környezetünket. 

Roll Natural - Környezetnevelése tréning iskolásoknak


Témaköreink:

  1. Biodiverzítás (faji sokszínűség)
  2. Éghajlatvalózás, üvegházhatás
  3. Természeti erőforrások
  4. Levegõ,-víz- talajszennyezés
  5. Fény- és zajszennyezés
  6. Hulladékgazdálkodás


A tréning menete:

A tréninget egy nyitókörrel kezdjük, ahol csapatunk bemutatkozik és röviden bemutatja a programot. A bevezetés során tisztázzuk azokat az alapfogalmakat, melyek szükségesek a további közös időtöltéshez. Ezután 6 külön állomást állítunk fel, a gyerekeket maximum 8-fős csoportokra osztjuk. A csoportok forgószínpad szerűen váltják egymást az állomásoknál, ahol interaktívan és játékosan dolgozhatják fel a fent említett témaköröket. A tréning végén újra összeülünk és a zárókörben megbeszéljük a tapasztalatokat, válaszolunk a felmerülő kérdésekre és levonjuk konklúziót. 

A tréning időtartalma:

3-4 óra (a tréning egyéni igény szerint alakítható)

A tréninghez szükséges eszközök:

A tréninghez használt eszközöket az alapítványunk biztosítja, azonban a helyszín kialakításához szükségünk lehet több teremre, illetve padokra és székekre. Amennyiben lehetséges, a tréningen fotókat is készítünk, melyet eljuttatunk az iskola részére.

Célcsoportunk:

Általános iskola 4-8 osztálya

Amit kínálunk:

  • gyakorlati tudás,
  • alternatív módszerek környezetünk védelméhez,
  • interaktív, szórakoztató program,
  • érzékenyítés a fogyatékkal élők felé (a  tréninget a Nem Adom Fel munkatársai tartják, van közöttünk: mozgássérült, látássérült, Asperger-szindrómás.) 

A Nem Adom Fel Alapítvány Roll Natural csapata az idei évben is támogatásban részesül az Agrárminisztérium által kiírt Zöld Forrás Pályázat keretein belül. Jelen pályázatnak köszönhetően környezetnevelési tréningünket most díjmentesen tudjuk biztosítani. 

Érdeklődni:

Szilágyi Adrienn

Szakmai Vezető

Nem Adom Fel Alapítvány

Roll Natural csapat

Tel: 06-30/686-0278

E-mail: szilagyiadrienn@nemadomfel.hu

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content