Léleköntő - Korai Autista Fejlesztő Program

Együtt az autizmussal élő gyermekekért és családjaikért

Segédanyagok szülőknek

Képességfejlesztő játékok gyűjteménye érintett szülőknek és támogatóknak

Koronavírus időszakra!

Segítő kereső

Intézményi- és gyermekvigyázó adatbázis különleges gyerekeket nevelő szülőknek

Programra való regisztráció

Emberi melléállás és szakmai segítségnyújtás már a felismerés első pillanatától

Köszönet támogatóinknak

Munkánkon keresztül most Te is támogathatod a résztvevő gyermekeket és családokat

Léleköntő Meghallgatlak

Szolgálat szülőknek

Ha elveszettnek érzed magad a jelenlegi helyzetben, ha nehézséget élsz meg az időbeosztással, a családban felmerülő feszültségekkel, hívj fel, meghallgatunk, és együtt gondolkodunk veled.

Közösséget alkotva támogatunk

Rendszerszintű segítség

Alapítványunk 2014. óta futó Léleköntő Programja egy gyógypedagógusok, háttértámogatók, önkéntesek és az érintett szülők összehangolt együttműködésére építő, emelt óraszámú fejlesztési program, melyet autizmussal élő gyermeket nevelő magyarországi és erdélyi családok számára alakítottunk ki.

Most te is segíthetsz

Csatlakozz hozzánk önkéntesként!

A következő kisfilmben programunk néhány lelkes segítője és gyógypedagógusa mesél arról, hogy hogyan élik meg a közösségben töltött időt.

Légy te is önkéntes egy egymásra figyelő, biztonságot adó, családias közösségben, ahol fontos a véleményed, ahol szakmai támogatás mellett segítője lehetsz egy autizmussal élő gyermeknek és családjának. Jelenkezni és érdeklődni a lenti oldali gombra kattintva lehet.

Együtt fejlődünk
Szolgáltatásaink

Az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy a programjainkon résztvevő családok kiegyensúlyozottabban élnek, aktívabban dolgoznak, fejlődnek önismeretben. A közös cél összetartja a feleket, így a párkapcsolatok is stabilabbak. Emellett a bevont segítők és önkéntesek is érzékenyítődnek, önmagukat hasznosnak és jónak tapasztalják meg. Saját környezetüket tovább érzékenyítve pedig hatást gyakorolnak a tágabb társadalomra is.

Heti rendszerességű, intenzív, autizmus specifikus egyéni és csoportos fejlesztések ahol minden gyermeket egy személyes segéd-gyógypedagógus támogat a nap folyamán minden tevékenységben.

A szülők prioritásai alapján végzett rendszeres, autizmus specifikus egyéni fejlesztések. Kérhetőek kiegészítő foglalkozások pl. zenei interakciós fejlesztés, mozgásfejlesztés is.

Segítségnyújtás, hogy a szülők értsék a gyermeküket és motiváltak legyenek az együttműködésben, amely gyermekük érdekét szolgálja.

Tematikus előadások, játékos közösségfejlesztő gyakorlatok, a gyermekek mérési eredményeinek közös kiértékelése, mentálhigiénés segítségnyújtás és szülő-coaching.

Az intenzív fejlesztés biztosításának érdekében a gyermek mellett 1 évre elköteleződő segítő egyéni fejlesztést tart állandó szakmai szupervizió mellett.

Nyaranta megrendezésre kerülő, 4 napos intenzív táborok. A meleg, elfogadó légkörben megvalósuló fejlesztő programok látványos előrelépéseket hoznak a résztvevő gyermekek fejlődésében.

Szakmai képzés, konzultáció és kommunikációs híd biztosítása a Programban résztvevő gyermekeket fogadó intézmények (óvodák, bölcsödék, iskolák) számára.

Az intenzívgyógypedagógiai fejlesztő napokon, a Léleköntő táborokban, az otthoni programban, illetve az óvodai, bölcsődei és iskolai beilleszkedésben résztvevő segítők gyakorlati képzése.

TÁMOGATÓINK

Köszönjük minden adományozónk segítségét!

Ha munkánkon keresztül támogatni kívánod a résztvevő családokat az alábbi módokon segíthetsz:

Internet         Adjukössze.hu
Adó 1%:           18256529-1-43
Számlaszám:   Nem Adom Fel Alapítvány
                         11600006-00000000-83531952 (Erste Bank)

Ahogyan minket látnak

Vélemények

A Léleköntő Lelkes csapata

MUNKATÁRSAINK

Csapatunk szerteágazó gyógypedagógiai ismeretekkel és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik

Léleköntő - Önkéntes munka gyerekekkel

Vető Anna

Szakmai koordináció, coaching

Léleköntő - Önkéntes munka gyerekekkel

Aszalósné Hermann Kata

Mentálhigiénés tanácsadás

Léleköntő - Önkéntes munka gyerekekkel

Kovács Kinga

Mozgásfejlesztés és vizsgálat

Léleköntő - Önkéntes munka gyerekekkel

Kelemen Zsófia

Zene és interakció

Léleköntő - Önkéntes munka gyerekekkel

Nagy-Jónás Izabella

Autizmus specifikus mérések

Léleköntő - Önkéntes munka gyerekekkel

Kálmán Liza

Autizmus specifikus mérések

Segítünk!

Emberi melléállás és szakmai segítségnyújtás már a felismerés első pillanatától. Segítségnyújtás a diagnózis okozta trauma feldolgozásában, a család új élethelyzetének kialakításában.