MIKES Lélekközpont

Támogatásoddal most Te is tehetsz azért, hogy jobb legyen a világ

Segítsünk együtt, hogy fogyatékkal élő társaink is megtapasztalhassák a felnőtt, önálló életet!

Ahol az álmok valóra válnak

Budapesten és szűkebb agglomerációjában a fogyatékossággal élő fiatalok számára jelenleg nagyon kevés az olyan lehetőség, ahol önálló, teljes életet élhetnek.

Alapítványunk már évek óta szeretne ebben segítséget nyújtani és megvalósítani egy 10-12 fiatalt befogadó támogatott lakhatás projektet. 

Most Rajtad a sor!

Nemrégiben egy olyan lehetőséget kaptunk az élettől, amelynek hatására a Mikes Lélekközpont a figyelem középpontjába került és ezzel együtt számos új támogató állt missziónk mellé. Köztük Magyarország legnagyobb tégla és tetőcserépgyártó vállalata, a Wienerberger Téglaipari Zrt. Egy tervezőiroda, aki vállalta a tervezési és engedélyeztetési munkák lebonyolítását. Egy biztonságtechnikával foglalkozó cég, valamint egy belsőépítész - asztalos is.  

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy itt mindenkinek saját külön kis apartman rész kerülne kialakításra, szobával és fürdőszobával, valamint egy közösségi tér konyhával, étkezővel, ahol a lakók kedvük szerint közösen is eltölthetik szabadidejüket, de igény szerint elvonulhatnak saját lakrészükbe. 

Mikes Lélekközpont három szintes épületének I. üteméhez szükséges összeg

I. ütem: földszinten fogyatékkal élő fiatalok támogatott lakhatására kialakított, nyolc apartmanból álló lakóegység, közösségi térrel, mélygarázzsal.

0 M Ft

Szükséges összeg

0 M Ft

Rendelkezésre áll

0%

Mikes Lélekközpont három szintes épületének I. üteméhez szükséges összeg

I. ütem: földszinten fogyatékkal élő fiatalok támogatott lakhatására kialakított, nyolc apartmanból álló lakóegység, közösségi térrel, mélygarázzsal.

Szükséges összeg: 280M Ft. Eddigi felajánlások eredményeként jelenleg ebből rendelkezésre áll: 52M Ft

#segitseggelonnaloan

Akiken segíthetsz

A megépítendő Mikes Lélekközpont 10-12 sérültséggel élő fiatal számára teremtené meg az önállósodás lehetőségét amellett, hogy 0-24 órás segítőszolgálat keretében elérhető maradna számukra az a biztos háttér, mely szükséges és elégséges ahhoz, hogy lehetőségeikhez mérten, önállóan tudják élni életüket. Ha csak egy tégla árával segítesz is, számukra már az is egy lépés álmuk megvalósítása felé!

Lakóotthon, Támogatott lakhatás fogyatékkal élőknek

Szalay Anna Lilla

Anna Lilla sugárzó személyiség. Felszolgálóként a kezdetektől jelen van a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem életében. Életvidámságával és természetes bájával a hosszú évek során számos vendég szívébe lopta már be magát. Párjával, Károlyi Gáborral 9 éve vannak együtt. A Lélekközpont megépülése régi álmuk beteljesülését jelentené: mennyaszony és vőlegény közös otthonban indíthatná el új életét. 

Lakóotthon, Támogatott lakhatás fogyatékkal élőknek

Zakál Zoltán

Zakál Zoltán, vagy ahogy a barátai szólítják, ZZ igazi hangulatfelelős. Hosszú évek óta ő a NEMADOMFEL Együttes frontembere. A Lélekközpont nyújtotta biztonságos környezet lehetőséget teremtene számára, hogy a várva várt nagy Ő-vel közösen elindítsák önálló életüket. ZZ addig is büszke házigazdaként osztaná meg CD gyűjteményét és saját dalait tartalmazó lemezét a hozzá látogatókkal.

Üveges Kata

Katalin diplomás informatikus-közgazdász, aki a többi beköltöző fiatalhoz hasonlóan vágyik az önállóságra, de emellett a mindennapi életvitelhez elengedhetetlenül szüksége van segítségre. Aggodalomra ad okot, hogy jelenlegi legfőbb támasza egyre idősődő édesanyja. A Lélekközpont megépülése anya és lánya számára egyaránt a hosszú távú biztonságot jelentené.

Lakóotthon fogyatékkal élőknek

Károlyi Gábor

Gábor fergeteges táncos, és kedvelt időtöltése a dobolás. Álma, hogy menyasszonyával, Anna Lillával közös otthonuk legyen, ahol mindennapi teendőiket együtt végezhetik. Gábor jelenleg szüleivel él, de célja, hogy mihamarabb munkát találjon.

Lakóotthon, Támogatott lakhatás fogyatékkal élőknek

Németh Zsóka

Zsóka szintén a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem felszolgálói csapatát erősíti. Miután beköltözik, nagyon szívesen sütne-főzne a többieknek, ahogy az anyukájától tanulta. Van egy cicája, Tzatziki, akit szeretne magával vinni új otthonába.

MÉdia megjelenéseink

Mikes Lélekközpont
a sajtóban

Legfrissebb híreink

Minden burger számít!

Ha örömmel segítenél nekünk, hogy megépíthessük a Mikes Lélekközpontot, nincs más dolgod, mint betérni a három Che Che burgerező valamelyikébe, „nemburgerezni” egy jót. Most minden vásárlásod után kapott kuponod – Mikes beköltözők dobozába való bedobásával – hozzájárulhatsz, hogy fogyatékkal élő fiatal beköltözőink közelebb kerüljenek az önálló, felnőtt élethez.
A kampány keretében a Che Che Burger szeretné felhívni a figyelmet arra, milyen fontos kiállni másokért!

Nem Adom Fel Portré

„Ez az a hely, ahol vagyok, ez maga a valóság!”- Interjú Szalay Anna Lillával

Szalay Anna Lilla már majdnem 5 éve dolgozik a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben felszolgálóként. Az indulás óta tagja a csapatnak. Imádja a munkáját. 29 éves és már lassan 10 éve van együtt párjával, Gáborral. Nagy álmuk, hogy önállóan, ketten, a szükséges és elégséges segítséggel közös lakásban élhessenek. Ez az álom nincs is olyan messze, hiszen elindult az Alapítvány Mikes Lélekközpont projektje, melynek ő a kampányarca. Ne csodálkozzon senki, ha egyszer csak mindenhonnan ő fog ránk mosolyogni plakátról, televízióból, újságokból, és a márciusban indult személyes blogjáról. Kedvenc mondata: „Ez az a hely, ahol vagyok, ez maga a valóság!”

Ne maradj le újdonságainkról!

Magánszemélyektől, vagy a cégük nevében támogatóktól egyaránt köszönettel fogadjuk a felajánlásokat!

Vállalati adományozás esetén minden vállalati számláról küldött támogatás adóalap-csökkentő tételként elszámolható. Hogy hogyan?

Indíts értünk gyűjtést (például egy szülinap, évforduló alkalmából):

Számlaszámunk (Erste Bank):
11600006-00000000-84308566

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!
Adler Zsóka - Projekt menedzser