Mindennapi kenyér

Kérünk. NEKIK! Élelmiszerre. A Nemadomfel Házakhoz tartozó halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek most a koronavírus idején, még nagyobb segítségre szorulnak, mint bármikor!


Akiknek a családja rossz anyagi és szociális körülmények között élt, azoknak napi egyszeri – délutáni – étkezését a vírus előtt biztosítani tudtuk a Nem Adom Fel házakban. Eddig az étkezésük biztosítására valamiféle megoldást jelentő iskola, és az Alapítvány által fenntartott házak bezárása, valamint a felnőtteknek a munkájuk elvesztése egyszerre túl nagy veszteség, túl sok segítség eltűnése mindennapjaikból.

Jelenleg semmilyen lehetőségük nincs ezeknek a családoknak és bennük a 14 év alatti gyerekeknek, hogy étkezésük legalább kielégítő legyen. Szülőként, felelős felnőttként azt mondani egy gyermeknek, hogy ma nincs, nem tudok adni, nagyon nehéz és nagyon szomorú. Ezeknek a családoknak az asztalára egyre gyakrabban kerül zsíros kenyér, paprikás krumpli, ami egy gyermek egészséges fejlődéséhez kevés.

Bár házaink mégy egy ideig nem tudnak újból megnyílni a biztonságos távolság megtartása miatt, és így jelen helyzetben megfelelő mennyiségű ételt sem tudunk biztosítani a családoknak, de szeretnénk továbbra is támogatni élelmiszercsomagokkal ezeket a családokat.

A Nem Adom Fel házakhoz 30 család tartozik, két különböző helyszínen (Borsod megyében Szendrőládon és egy Budapesthez közeli kis faluban, Pándon) és egy-egy családban 2-3 vagy több kiskorú gyermek van.

Amivel Te is tudsz segíteni:

3000 Ft támogatással, egy 4 fős család egy heti legalapvetőbb élelmiszereit tudjuk megvásárolni (krumpli, liszt, tej, tojás)

5000 Ft támogatással egy 4 fős család egy heti élelemellátását tudjuk biztosítani

7000 Ft támogatással egy 4 fős család egy heti élelemellátását tudjuk biztosítani, a gyerekeknek esetleg édességgel, gyümölccsel, hiszen hamarosan itt a gyereknap.

10000 Ft támogatással egy 4 fős család egy heti élelemellátását és tisztítószereinek vásárlását tudjuk megoldani.

Mi pedig vállaljuk, hogy ezek a csomagok rendben célba érjenek.

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content