NEM ADOM FEL Karantén Napló – “Győztes vagy, ha nem adod fel”

A vírus március környéki kirobbanása után eleinte még egyfajta élvezettel töltött el a gondolat, hogy egy picit lelassult a világ, majd szinte meg is állt és több idő juthat olyasmire, amire a rohanásban alig marad ereje, ideje az embernek. Alapvetően kissé zárkózott vagyok, ezért ezt az időszakot könnyedebben viseltem. Aztán jött az ősz, a tél, az ünnepek, és azt vettem észre hogy nem látom a fényt az alagút végén. Bezárultam.

Tavasszal még egy dalt is írtam biztatásképp, hogyha kitart az ember, akkor túllehetünk ezen. „Győztes vagy, ha nem adod fel, érted van a próbatétel.”  (A teljes dal meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=15E0N02M9jM)
Szóltak a sorok, és minden hangjából egyfajta remény csengett vissza. Mert akkor még láttuk magunk előtt.  Mert azt mondták vége lehet.

Aztán csak teltek a napok, hónapok, egyre csak nőtt a bizonytalanság, a békétlen feszültség, egyre inkább bezárult  körülöttünk minden.
Most a remény fényei egy fenyőfán égnek, és bár sejtjük, hogy sokáig még minden ilyen szűk marad, muszáj kitartanunk. Kapaszkodót találnunk a kilátástalanságban.

Nekem ez a támasz a zene. Egy rosszul sikerült, hibákkal teli nap után jólesik a fejemre venni a fülest, és keresgélni friss slágerek közt, vagy épp bekapcsolni egy régebbi kedvencet, ami a hangulatomhoz illő. Hiszem hogy segít. És hiába szűk minden, a zene átér a falakon, átível világokat, és összeköti az embereket, legyenek bárhol.
Szükség van rá, hogy kirángasson minket a saját lelkünk sarkából, ahová szorongva kuporodunk, vagy épp dühösen próbálunk kijutni onnan csak egyetlen ölelés erejéig.

Régen annyi embert megöleltem. Nem tudtam úgy belépni a kóruspróbára, vagy a Nem Adom Fel Kávézóba, hogy ne jött volna szembe velem valaki tárt karokkal, és ölelt volna jólesően.
De most még inkább tiltott ez a közelség, bár sokkal inkább zárulnék két szorosan ölelő karba, mint a négy fal közé… De tudom, ezzel nem vagyok egyedül. Elég csak visszagondolnoma közös pillanatokra, és szinte érzem a szeretetet, amire most még sokszorosan kiéhezik az ember.

Bízom benne, hogy hamarosan találkozhatunk, és a kedvenc dalunkat énekelhetjük együtt szorosan összekapaszkodva, csak amolyan Nem Adom Fel módra!

Te melyik dalt hallgattad ma?

Szöveg: Kocsis Nikolett

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content