NEM ADOM FEL Önkéntesek

A NEMADOMFEL Önkéntesek jelentkezésénél nincs kizáró tényező! Büszkék vagyunk arra, hogy hátrányos helyzetűek, fogyatékossággal élők, határon túliak, külföldiek, diákok, egyetemisták, vállalkozók, különböző cégeknél dolgozó, fiatalok, idősek egyaránt megtalálják a helyüket önkéntes csapatunkban!

Csatlakozz hozzánk!

Inspiráló történetek

Rólunk mondták

Képgaléria

Hogyan segíthetsz?
Aktuális lehetőségek önkénteseknek

Számos önkéntes tevékenység fut a Nem Adom Fel Alapítvány berkeiben, mivel az Alapítvány programjai is szerteágazóak. Önkéntesként alapvetően az itt felsorolt programokba / tevékenységekbe tudsz bekapcsolódni, de ha van ötleted, hogyan tudnád segíteni önkéntes csapatunkat valami mással, azt is megoszthatod velünk és mi megtaláljuk a helyed a csapatban!

A Nem Adom Fel Alapítvány 2014. óta futó Léleköntő – Korai Autista Fejlesztő Programja egy terapeuták, háttértámogatók, önkéntesek és az érintett szülők összehangolt együttműködésére építő, emelt óraszámú fejlesztési program, melyet autizmussal élő gyermeket nevelő magyarországi és erdélyi családok számára alakítottunk ki. Önkéntesek segítségére mindig szükség van, akik bekapcsolódhatnak az alábbi feladatokba: -óvodában, bölcsődében a pedagógusokkal együttműködve a beilleszkedés segítőjeként -otthoni segédterapeutáknak is keresünk harmad és negyedéves gyógypedagógus hallgatókat - nyári táborok lebonyolítására

Fogyatékossággal élő barátaink, kollégáinknak olykor szüksége van segítségre abban, hogy eljussanak A pontból B-be. Egy ilyen kísérés alkalmával rengeteget megtudhatsz a másik személyről, új élményekben lehet részed.

A NEMADOMFEL Együttesnek évente számos koncertet, előadást ad, turnézik és olykor nagy szükség van önkéntes segítségre, kísérésben, pakolásban és egyéb feladatokban.

A NEM ADOM FEL Tréningcsapat évek óta a társadalmi szemléletformálásért dolgozik. Fogyatékossággal élő tapasztalati szakértőink iskolákba, óvodákba, pedagógusokhoz, cégekhez, nagyobb rendezvényekre járnak, ahol játékos módon mutatják be élethelyzetüket és viszik közelebb azt személyekhez. Nekik főleg hétközben délelőtti órákban lehet segíteni kipakolásban, bepakolásban és egyéb szervezői tevékenységek lebonyolításában.

Nyáron számos önkéntes lehetőség akad: fesztiválra kitelepülések, érzékenyítő tréningek, NEM ADOM FEL táborok. Büszkék vagyunk, hogy évek óta kitelepülünk a SZIGET Fesztiválra, ahol több mint 60 fős önkéntes csapat segíti a szemléletformáló csapat munkáját. Ha évközben kevéssé érsz rá, nyáron is be tudsz kapcsolódni programjainkba!

Szeretsz kampányolni, jó kommunikációs készségekkel rendelkezel és elhivatott vagy az Alapítvány programjai iránt? Próbáld ki magad önkéntes képviselőként! Kampányolás, szórólapozás, adománygyűjtés mellett a „nemadomfel lelkület” hirdetésében várjuk a segítséged!

Szeretsz futni? Elkötezettnek érzed magad az Alapítvány tevékenységei iránt? Szeretnéd a hobbidat jótékonyságra fordítani? Légy a Nem Adom Fel jótékony futónagykövete és segíts minket abban, hogy az Alapítvány számos programja a te kilométereidnek köszönhetően valósulhasson meg.

Inkább általános feladatokban segítenél szívesen? Az Alapítványnak évente számos kisebb-nagyobb programja van, amelyeken elengedhetetlen önkénteseink segítsége. Szervezési feladatokban való segédkezés mellett, vendégek fogadása, kísérés, szórólapozás, adománygyűjtés és egyéb feladatokban veheted ki a részed és közben nagyon-nagyon értékes személyek előadásán, koncertjén, programokon vehetsz részt.

Alkalmi önkéntesként azokba a munkafolyamatokban segédkezhetsz be, amelyek nem annyira látványosak, ám annál fontosabbak Alapítványunk életében. Irodai munkákban, tolmácsolásában, fordításban, pakolós feladatokban, fotózásban, integrált piacon való segédkezésben és bármi másban amit csak el tudsz képzelni!

Van lehetőséged nálunk tölteni a kötelező 50 óra közösségi szolgálatot, ami az érettségidhez fog kelleni!

Te miben vagy jó? Oszd meg velünk, hogyha a felsorolt lehetőségeken túl van ötleted, hogy te miben tudnád segíteni Alapítványunk munkáját.

Önkénteseink bemutatkozása

Alapítványunkon belül számos önkéntes megfordult már, volt aki egy-egy program erejéig, volt aki évek óta segít bennünket. Íme pár önkéntesünk bemutatkozása. Az oldal folyamatosan frissül!

Legyél Te is csapatunk tagja!

Miért jó NEM ADOM FEL Önkéntesnek lenni?