Az alkotások beérkezése után rögtön kezdetét is vette az előzsűrizés, melyet mi magunk végeztünk, s hála a nagy mennyiségű írásnak, kisfilmnek, és képzőművészeti alkotásnak, színes és gazdag élményben volt részünk. A beérkezett műveket minden kategóriában két nagy csoportra osztottuk: juniorra és seniorra. A főzsűri így már egy nehéz szívvel megszitált, gondosan kiválasztott mennyiséget kapott meg a pályázatok közül. Ők ebből választhatták ki a végső nyerteseket.

Gyönyörű alkotásokat kaptunk 🙂

A jó hangulatú díjátadóra  a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben került sor. Alapítványunk részéről Szekeres Judit és Fabók Endre volt jelen, és nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Molnár Bence színész, a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője, ezzel még emlékezetesebbé téve a nem mindennapi alkalmat. Endre megosztotta élményeit a zsűrivel való munka kapcsán, majd elszavalta saját versét az „Ébredés a másvilágra” című költeményt. A mély, hipnotikus sorokon kívül Judit és Bence tolmácsolta másik két zsűritagunk, Péterfy-Novák Éva írónő és Kövesdi László színművész gondolatait .

Ezután elérkezett a várva várt pillanat: a nyertesek kihirdetése, a perc, amikor lehullhatott a lepel a nyereményekről is. Kategóriánként összesen 6-6-6 díjat osztottunk ki, s hála a nagylelkű felajánlásoknak, minden győztes értékes és fantáziadús meglepetéssel gazdagodhatott.

A díjak listáján szerepelt egy- egy páros élményfestési lehetőség a VelemFess és a Kreatív Liget Studió jóvoltából, bútorfestő workshop egy fő számára a Vintimage Alkotóműhelyben, valamint egy különleges összeállítás az Artexport webáruházból, hála a Magyar Művészellátónak. (https://muveszellato.com/ ) Ifjú művészeink hasznos alkotócsomagot kaptak a Kreatív Kávé felajánlásával, és egy nyertes 16 órás szabad rajziskolában fejlesztheti tovább tudását a Belvárosi Képzőműhely segítségével. Ezen kívül a Paletta Művészellátó akril művészeti csomaggal ajándékozta meg további nyerteseinket, hogy valóban ne állhasson semmi a kiváló alkotások létrejöttének útjába. Akik a múlt és jelen nagy mestereiről szeretnének példát venni a Nemzeti Galériába szóló belépőjeggyel leptük meg.

Ajándékaink nagy kupaca

Azokat is sikerült élményajándékkal megjutalmaznunk, akik ecset vagy ceruza helyett tollat ragadtak, és verssel vagy novellával pályáztak. A prózai és lírai művek beküldői különböző írótanfolyamokon vehetnek majd részt az Íróműhely illetve a Magyar Íróképző szaktekintélyeivel. Könyvnyereményekről is igyekeztünk gondoskodni, és a Poket könyvek, a Cerkabella Kiadó, a Pagony Könyvesbolt illetve a Book24 változatos felajánlásai mindezt lehetővé is tették. Az olvasnivalók között mindezen felül még szerepeltek Péterfy-Novák Éva, Fabók Endre és Kiss- Teleki Réka dedikált művei is. Gondoltunk arra is, hogy nyerteseink között akadhatnak olyanok, akik könyvek helyett szívesebben fordulnak folyóiratokhoz, színvonalas újságokhoz tartalmas szórakozásért. Ebben volt segítségünkre a Jelenkor szerkesztősége, amely egy éves előfizetési lehetőséget ajánlott fel a Jelenkor Folyóiratra. Előfizetési lehetőséget kaptunk még a Profi Fotó illetve a Médiatechnika című lapokra, szintén egy éves időtartalmakra, melyeket nagy örömmel fogadtunk el.

A különleges előfizetési lehetőségek között meg kell említenünk a Magyar Napló felajánlását is: két szerencsés nyertes előfizetéssel gazdagodott.

Tárgyi ajándékaink közé tartozik továbbá két darab hobbi kamera, sd kártyákkal, a Fotoplus webáruház felajánlásából, hogy az alkotókedvvel megáldottak a jövőben is megörökíthessék az egyedülálló pillanatokat. Szintén a különleges pillanatok jegyében, hála a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület nyitottságának nyereményeink között szerepelt egy kisfilm számára a Speciális Filmszemlén való részvétel.

Élet korlátok nélkül Művészeti pályázat
Köszönjük a támogatást!

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, gondolván a hűvös őszi időre a Pazar Cuccok Shop felajánlott egy objektív bögrét/ termoszt, hogy az új évszakban is kellemes meleget biztosítson az alkotáshoz. (Ajándék ötletek: http://shop.pto.hu) Ezúton is köszönjük mindenkinek a nagyszerű felajánlásokat! A nyertes pályázók listája, a nyereményekkel együtt feltűntetve a cikk végén olvasható.

További jó hírünk a díjazottak számára, hogy a versek és novellák hamarosan az ismert szinkronszínész, Magyar Bálint tolmácsolásában is elhangzanak videó formájában, amiket folyamatosan közzé fogunk tenni a Nem Adom Fel Alapítvány facebook oldalán és youtube csatornáján.

Az emelkedett hangulatú díjátadót Molnár Bence szavalata zárta, abban a reményben, hogy a pályázaton való részvétel minden résztvevőben pozitív emléket hagyott. Minden jelentkezőnek hálásan köszönjük a pályázaton való részvételt!

A nyertesek listája

Kisfilm kategória

Junior alkategória

Czipa András  Digitális oktatás című műve.  Nyereménye: Speciális filmszemlén való részvétel a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület felajánlásából.

A Hajdúsági Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ pályázóinak művei. Nyereményük: 10000 Ft-os könyvutalvány utalvány a Book 24 jóvoltából.

Lévai Réka műve.  Nyereménye: 1 éves Profi fotó lap előfizetés a Soltész Reklám segítségével.

Senior alkategória

Oganova Eranyak Mosoly című alkotása. Nyereménye: Speciális Filmszemlén való részétel a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület felajánlásából.

Kis Xavér Bezártság című alkotása. Nyereménye: 10000 Ft-os könyvutalvány a Book 24 jóvoltából.

Mága Mátyás Online lánykérés című alkotása. Nyereménye: 1 éves Médiatechnika lap előfizetés a Soltész Reklám segítségével.

Novella kategória

Junior alkategória

Sándor Tímea A karantén fogságában című műve. Nyereménye: Írókurzus a Magyar Íróképző jóvoltából.

Köblös Nikoletta Nem adom fel című műve. Nyereménye: Fabók Endre, Péterfy-Novák Éva és Kiss-Teleki Réka dedikált művei.

Pollák Zsófia Okulás a járvány idején című műve. Nyereménye: A Cerkabella Kiadó által felajánlott művek.

Senior alkategória

Endrész Dorottya Élet korlátok nélkül című műve. Nyereménye: Írókurzus az Íróműhely felajánlásával.

Iliás – Nagy Katalin Kedves Naplóm! című műve. Nyereménye: Zsűritagjaink dedikált kötetei

Kukity Krisztina Az időben is összeérnek a dolgok című műve. Nyereménye: Pocket könyvcsomag a Pocket Nonprofit Kft felajánlásával.

Vers kategória

Junior alkategória

Deák Dániel Karantén című alkotása. Nyereménye: 1 éves előfizetés a Jelenkor Folyóiratra, a Jelenkor szerkesztőségének felajánlásával, és egy egy alkalmas bútorfestő workshop a Vintimage felajánlásával.

Kovács Eszter Apolka Élet/kép/telenségek (az ablakomból) című alkotása Nyereménye: Hobbikamera, sd kártáyval, a Fotóplus kft felajánlása.

Borszuk Eszter Karanténban életem című műve. Nyereménye: Pagony könyvcsomag a Pagony Könyvkiadó felajánlása

Senior alkategória

Zillai Andrea Gabriella Az éjszaka csendje című műve, és B. Szalma Emese Szabadon bezárva című műve. Nyereményeik: 1 esztendős Magyar Napló előfizetés a Magyar Napló szerkesztőségének felajánlása.

Nemes Mária Vihar című műve. Nyereménye: Hobbikamera a Fotoplus Kft felajánlásával.

Ligeti Éva Most érzem igazán című műve Nyereménye: Belépőjegy a Magyar Nemzeti Galéria tetszőleges kiállítására, a Magyar Nemzeti Galéria felajánlásával.

Képzőművészet kategória

Junior alkategória

Bánhidi Zorád Érzés/emlék című műve. Nyereménye: 16 órás szabad rajziskola a Belvárosi Képzőműhely felajánlása.

Czakó Miklós műve. Nyereménye: Akril csomag az Art – Export 2020 felajánlásával.

Hetesi Ábel Karantén/Börtön című műve Nyereménye: Akril festék készlet a Paletta Művészellátó jóvoltából.

Senior alkategória

Schmidinger Péter Koronavírus 2020 című műve, és Gál Mihály alkotása. Nyereményeik: Páros élményfestés a Kreatív Liget Stúdió és a VelemFess felajánlásaiként.

Kovács Zsófia műve. Nyereménye: Objektív alakú bögre/termosz a Pazar Cuccok Webshop felajánlásaként.

Vonza Fanni alkotása. Nyereménye: Alkotócsomag a Kreatív Kávé felajánlásaként.

Minden nyertesnek szívből gratulálunk!