Szabadidő a természetben

Hiszed vagy sem, a mi kis szép hazánk olyan szerencsés helyzetben van, hogy számos, nemzetközi szinten is ritkaságnak számító természeti értékkel rendelkezik. Sokszor nem is hinnénk, hogy milyen különleges természeti képződmények, állatok vagy növények osztoznak itt velünk. Olyan élőhelytípusok, növény- és állatfajok sokasága található meg hazánkban, melyek teljesen egyedülállóak a világon.

Legyen szó bármely évszakról, mennyei érzés a szürke hétköznapokat magunk mögött hagyva, teljes életnagyságban látni és részeseivé válni ezeknek a természeti csodáknak. Kirándulásaink során az ország legszebb tájai, természeti csodái tárulnak fel előttünk, és nemegyszer eljutunk az érintetlen természet legeldugottabb bioszféra-rezervátumaiba is. 

Egy kirándulás, túrázás a természetben mozgássérültként vagy látássérültként nem éppen a legkönnyebb feladat, de egyáltalán nem egy lehetetlen vállalkozás. Éppen ezért mi nagy hangsúlyt fektetünk az akadálymenteségre, és a családias, odafigyelő környezetre egyaránt. Ennek tudatában közösen fedezzük fel országunk szépségeit, közben együtt szórakozunk, és ami talán a legfontosabb, hogy egymáshoz alkalmazkodva odafigyelünk mindenkire, így egy sokszínű, integrált túracsapatként alkotunk egy természetbarát közösséget. Az ép és fogyatékossággal élő résztvevők egyaránt megtapasztalhatják, környezetünk varázslatos világát.
 

Roll Natural - Gördüld be velünk a világot


Összegezve a szabadidő a természetben elnevezésű programjaink a legjobb lehetőséget nyújtják arra, hogy feltöltődjünk, közös élményeket gyűjtsünk, vagy akár széleskörű ismeretekkel gazdagodjunk hazánk természeti értékeiről, az itt élő állatokról és növényekről egyaránt. Átélhetjük élőben azt, amiket egy dokumentumfilmben látunk, vagy a természetbúvár portálok címlapjain olvasunk, vagy akár azt, amiről a tankönyvek írnak! Mindeközben a friss levegőn vagyunk, mozgunk, jókat szórakozunk, és együtt nevetünk. 

Egy jól sikerült alkalom után pedig felbecsülhetetlen öröm számunkra, ha a részvevők kérdezik, hogy mikor és hova lesz a következő túra, kirándulás. 

A legnépszerűbb kirándulási helyszíneink a teljesség igénye nélkül: 

  • Hortobágyi Nemzeti Park
  • Balaton-felvidéki Nemzeti Park 
  • Kiskunsági Nemzeti Park

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content