Most a napszemüveged, papucsod és naptejed mellé, ne felejtsd el betenni a sátradat is!

Csapatunk a hónap elején ellátogatott Eger mellé, Felsőtárkányba, hogy a Szent Imre Keresztény Táborban szemléletformáló programot tartson. Nagyon izgalmas volt becsatlakozni a táborozók életébe. A tábor vezetői nagyon szerették volna, hogy ha tréning állomásaink ezúttal egy vetélkedő részét képezik, azaz az elvégzett feladatok után a tapasztalati szakértők pecsétekkel jutalmazzák a résztvevőket. Kollégáink örömmel tettek eleget ennek a kérésnek, és tapasztalták, hogy milyen összhang tud kialakulni egy vegyes korosztályú csapat között is.

A résztvevők között a 2 éves gyermektől a 70 éves idős személyekig minden korcsoport megtalálta állomásainkon a neki szóló feladatot. A csapatok megmérethették magukat a kerekesszékes akadálypályánkon, a lengőtekét is kipróbálhatták, elmesélhettek egy történetet hanggal történő beszéd nélkül, kirakhatták legó játék segítségével Brailleben a nevüket, bekötött szemmel ládákat kellett kinyitniuk, melyeken egy-egy lakat helyezkedett el, és megkellet a kulcscsomóról találni a zárba illő kulcsot. Állomásainkon nagy aktivitás zajlott, kíváncsian végezték el a kiadott feladatokat és végül megkapta mindenki a várt pecsétet is. A vetélkedő végén pedig tapasztalati szakértőink és a táborozók közös ünnepléssel zárták a programot.

Június végétől kezdve, egészen augusztus közepéig szemléletformáló csapatunk a Zánkán megrendezett Erzsébet-táborba viszi el állomásait. Az állomásokon a gyerekek megismerkedhetnek a jelnyelvvel, megtanulhatják a neveiket, vagy akár egy mesét kell felismerniük siket kollégánk jelelése által, különböző szimulációs szemüvegekben fa puzzle kirakókat kell kirakniuk, bekötött szemmel a jól ismert Jenga társasjátékot játszhatják, vagy akár fűszereket ismerhetnek fel bekötött szemmel, és azt is megtapasztalhatják, milyen gyöngyöt fűzni sütőkesztyűben. Kollégáink minden alkalommal törekszenek színesíteni a feladatokat, melynek célja mindig az, hogy a fiatalok saját tapasztalással megismerjék, milyen érzés megoldani különböző feladatokat fogyatékossággal élő emberként.

Köszönjük, hogy rendszeres megrendelőink az Erzsébet-tábor szervezői, hiszen ahogyan nekik, nekünk is ezek az alkalmak valódi missziók!

Végül pedig szeretnénk kicsit elmesélni hogyan is készülünk, mint tréning csapat a nyár egyik legnagyobb fesztiváljára, a Sziget Fesztiválra. Május óta nagy izgalommal tölt el minket, hogy a 2022-es évben újra megrendezésre kerül a fesztivál. Az egyik legnagyobb megtiszteltetés a számunkra, hogy folyamatosan visszatérő szolgáltatók lehetünk. Rengeteg előszervezésen vagyunk már túl, a megbeszélések sorozata, a kellékek beszerzése, és nem utolsó sorban egyáltalán a programjaink összeállítása. Ez az alkalom mindig különösen megmutatja, hogy Alapítványunk különböző területei mennyire gördülékenyen együtt tudnak dolgozni. Hiába más csoportban dolgozunk, ha együtt kell valamit létrehoznunk, akkor maximálisan nyújtjuk egymás felé a segítőkezeket. Ennek eredményét tapasztaljátok meg a 2022. augusztus 10-15. között megrendezett Sziget Fesztiválon!

A nagy kánikulákban sem törünk meg, hiszen elkötelezetten valljuk Alapítványunk üzeneteit. Gyere, és Te is állj mellénk, mert együtt tudunk igazán értékeket teremteni!

Írta: Császár Angelika