Szem-lélek: Online térben is egy csapat vagyunk!

Előző írásainkban már meséltünk arról, hogy milyen céljaink, terveink vannak. Most rátérünk céljaink ezek gyakorlati megvalósítására.

Februárban kitágítottuk egy kicsit a látószögünket így megvalósítottuk első, online térben tartott, csapatépítő eseményünket.

Fontos számunkra a társadalom építése, de ezek az alkalmak most rólunk, a csapatról szóltak. Kezdünk megerősödni abban, hogy egy csapat vagyunk, megismerjük egymás képességeit, rálátunk arra, ki hogyan integrálja a fogyatékosságát a társadalomba. Milyen úton tudunk fejlődni munkánkkal kapcsolatban. Kollégáink átélhetik, milyen csapatban előadónak lenni, hogyan lehet közös munkával mondanivalónk tartalmát előkészíteni, megszervezni és végül levezetni.

Pozitív eredményekkel zártuk le a csapatépítő programunkat. Azokat a célokat, amiket mindenképpen szerettünk volna megvalósítani, elértük. Ezen az alkalmakon megszerzett tapasztalatainkat, tudásunkat, szemléletformáló tréningjeinkbe beleépítve visszük tovább!

Csapatépítésünk után, villámgyorsan eljött a március, és több olyan eseményt is szeretnénk megosztani, ami kiemelkedő volt a szemléletformáló csapatnak!

Minden év március 21. egy nagyon különleges nap a számunkra is, ugyan is tréning csapatunkat is erősíti több érintett ember: ez a nap a Down-szindróma világnapja.

Szeretnénk bemutatni Nektek két tapasztalati szakértőnket, akik ezzel az állapottal élnek együtt, színesítik a csapatunkat, és nem utolsó sorban tréning állomásaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy értéket adjunk át másoknak, illetve az ép és fogyatékossággal élő emberek közötti mély szakadékot egy közös híd megépítésével megszüntessék.

Buru Vili, a csapat állandóan boldog, de nagyon határozott tagja. Ha valamit elképzel, akkor addig dolgozik érte, amíg meg nem valósítja. Mindezek mellett gyöngyvasalásban, kézműves tevékenységekben nagyon ügyes, igazi sportember, a Hársfa Egyesületnél kosárlabdázik.

Muhari Soma, elképesztő nagy tudással rendelkezik, ami a művészetet, tudományokat, és utazást illeti. A Fantasztikus humorával, lenyűgözi a csapatot és a tréning résztvevőit. Előszeretettel mesél arról, hogy éli az életét Down-szindrómás emberként.

Zárásként, szeretnénk egy kis ízelítőt mutatni az egyik több napos szemléletformáló tréningünkből:

A márciusi hónapunk egyik legkiemelkedőbb tréningje, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban tartott több féle állomáson zajló szemléletformáló tréningünk volt.

Kipróbálhatták a 10-11. évfolyamos diákok a kerekesszékes kosárlabdát, bemutattuk jelenlegi programunkat fogyatékossági típus szerint, . Illetve különböző, a fiatalságot érintő témakörökkel kapcsolatosan előadásokat is tarthattunk az osztályoknak.

Köszönjük, hogy kiemelkedően nagy nyitottsággal és szeretettel fogadtak minket a diákok, pedagógusok és az intézmény minden munkatársa egyaránt!

Teljes erőbedobással azon dolgozunk már javában, hogy minden célunkat, tervünket megtudjuk valósítani az év folyamán. Ráléptünk több tekintetben is a gyakorlati megvalósítások útjaira, és haladunk is tovább ezeken az utakon!

Írta: Császár Angelika

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content