Szeretnénk segítséggel, önállóan élni!”

A Nem Adom Fel Alapítvány sajtóközleménye a Down-szindróma világnapja alkalmából

2006 óta ünnepeljük a Down-szindróma világnapját március 21-én. Ezen a napon számos szervezet, aktivista hívja fel a társadalom figyelmét világszerte a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő személyek elfogadására és a bennük rejlő lehetőségekre.  

Idén az InStyle magazin jóvoltából történelmi pillanatokat élhettünk meg, hiszen a Nem Adom Fel Alapítvány arca: Szalay Anna Lilla Down-aktivistaként került címlapra.  Magyarországon először vállalta fel egy női magazin azt, hogy Down-szindrómával élő, felnőtt nőt választ címlaplánynak. 

Mi, az Alapítvány képviselői hisszük, hogy ez egy nagy lépés volt álmaink megvalósulása, a Mikes Lélekközpont megépülése felé is, hiszen Anna Lilla ennek a nagyszabású projektünknek az élen járó nagykövete. Vele együtt küzdünk azért, hogy támogatott lakhatás keretében álmuk valóra váljon, elkezdhessék önálló életüket 10-12 fogyatékossággal élő társukkal együtt. Mindez hatalmas közösségi összefogással, közösségi adományozással valósulhat meg. 

“Régi nagy álmom, hogy összeköltözhessek a párommal, Gáborral, amit egyedül nem tudunk megtenni, de egy támogatott lakhatásban igen. Azért szeretnénk összeköltözni, hogy elkezdhessük a saját, független életünket 0-24 órás segítséggel. Ez tökéletes lenne. Én írogatom a receptjeimet, amit anyukám szokott főzni. Úgy gondoltam, ha összeköltözünk, azokat megcsinálom Gábornak. Elkezdtünk egy közösségi adománygyűjtést, hogy végre megkezdődhessen az építés, mert a telek már megvan. Szeretnénk, ha minél többen mellénk állnának álmunk megvalósításában.” – mondja Szalay Anna Lilla. 

Ez a Nem Adom Fel Alapítvány egyik legfontosabb küldetése erre az évre. 

“Fontos, hogy a 21. században ne csak az akadálymentesítésre összpontosítsunk, hanem beszéljünk arról is, hogy milyen nehéz helyzetben vannak sorstársaink, akik önálló életre vágynak. Segítenünk kell nekik, hogy még hasznosabbnak, még értékesebbnek érezhessék magukat a társadalomban. A mi kezünkben a legfontosabb kulcs az a fajta gondolkodásmód, amellyel segíteni tudjuk a sorstársainkat, és a bátorítás mellett segítő kezet nyújthatunk problémájuk megoldásában. Összefogással és sok-sok boldog küzdelemmel hiszünk abban, hogy megfelelő segítséget tudunk nyújtani lakhatási gondjaikra. Erre lenne megoldás a Mikes Lélekközpont megépítése.” – mondta Papp Szabolcs alapítványunk szóvivője

Mindazoknak, akik szeretnék, hogy Anna Lilla és párja Gábor valamint fiatal sorstársaik teljesértékű, önálló életet élhessenek, támogassák projektünket. Hiszünk abban, hogy a közösségi összefogás adja meg ennek a legfőbb erejét, és ezzel elindulhatunk egy mindenki számára egyenlő társadalom felé vezető úton.  Ahogy Anna Lilla mondaná: “Állj mellénk, mert király vagy, ha megteszed!”  

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Megszakítás