Töltsd meg a dobozt! – NEM ADOM FEL Karantén Napló

November 9.-én sajnos újra arra a hírre ébredtünk, hogy a vírus súlyosbodása miatt további megszorításokhoz kell hozzászoknunk. Ennek apropóján indítjuk el „Karantén Naplók” elnevezésű sorozatunkat, melyben minden alkalommal más kollégánk mesél egy napjáról a járvány idején. Reméljük, hogy soraink éreztetitek veletek, hogy bár távol vagyunk egymástól, ezekben a különleges időkben sem kell magányosnak lennünk.

A november és a december a két kedvenc hónapom az esztendőben. Ilyenkor elvékonyodik a hétköznapok szürkesége, és az emberek megengedik maguknak, hogy használják a képzeletüket. Levelet írnak a Mikulásnak, üzletet kötnek a fenyőfákat cipelő angyalokkal. A fantáziánk használatához kis segítséget nyújtanak a karácsonyi vásárok, ahol ajándékokra vadászhatunk, vagy ihatunk egy forró csokit. Idén azonban, fanyalogva be kell látnom, hogy oda minden karácsonyi vásár, a Mikulás nyilván a veszélyeztett korosztályba tartozik, és az angyalok maszkot viselnek.

Így aztán, hogy ne vesszen ki a varázslat minden magva a hétköznapjaimból, megalkottam magamnak egy személyes projektet. Karácsony napjáig minden héten adok magamnak egy kisebb feladatot, amit már jó ideje halogattam. Az adott küldetést még aznap – vagy nagyobb célkitűzés esetén három napon belül – el kell végeznem. Édesanyámnak van egy terebélyes Mikulásos doboza, ami ebben az időszakban mindig különféle sütikkel van tele – idén azonban galád módon elloptam. Minden alkalommal, ha sikeresen a hátam mögött tudok egy feladatot, diadalmasan feljegyzem az eredményt, és a cetli, amit erre használtam a Télapó dobozában landol.

A Mikulás doboza 🙂

Reményeim szerint az év végére ilyen módon rengeteg fontos aprósággal elkészülhetek, és erről még írásos bizonyítékom is lesz. E pillanatban már sok különféle ilyen feljegyzésem van, úgy mint „Az angyalok szabadságra mentek. Írd össze a karácsonyi ajándék ötleteidet a családnak.” Vagy „Dr. Lecter várja vacsorára. Keress néhány receptet, amit elkészíthettek együtt. (Avagy, esetemben, vegyél rá valakit, hogy főzzön neked valami finomat. 🙂 )”

A mai kártyámon azonban valami sokkal egyszerűbb, és egyben sokkal bonyolultabb szerepel. „Sosem lehet elég olvasnivalód… de úgy tűnik polcod sem. Tegyél (végre..) rendet a könyveid között.”

Mint a mellékelt képeken láthatjátok, minden feladatnak igyekszem külön karaktert adni, hogy le ne lohadjon a lelkesedésem. Holdfényes bagolyok az ajándéklistákhoz, sárga alapú könyves baglyok az ebédkunyeráláshoz, és zöld és piros bagolyok könyvpakoláshoz. A könyvpakolás sikerességét némileg aláássa a tény, hogy minden előhalászott kötetbe „sajnos” kénytelen vagyok beleolvasni, így némileg lassan haladok, de nézzétek, azért nem reménytelen a helyzet! Igyekszem téma szerint csoportosítani az olvasnivalót. Az alábbi képen néhány krimit gyűjtöttem össze. Ti kit szerettek jobban Miss Marple-t, vagy Poirotot?

Ha tetszett a „Töltsd meg a dobozt” kihívás, csatlakozzatok hozzám és írjátok meg, mi szerepel a ti listátokon, hogy együtt tartalmasabbá a karantén időszakot!

Hasonló cikkek:

Ne maradjon le újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Skip to content