TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0044 - "Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!"

Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!

azonosító: TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0044

Program az önkéntesség elterjesztésére a konvergencia régiók területén

Projektidő: 2012.szeptember 28. – 2013. szeptember 27.

2012 szeptemberében a Nem Adom Fel Alapítvány újabb programot indított az Edelényi kistérségben uniós pályázati forrásból. Új projektünk címe: „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!”. A program középpontjában az önkéntesség, az önkéntes tevékenység megismertetése, elterjesztése áll. A projekt során az edelényi kistérség három településéről (Szendrőlád, Martonyi, Szalonna) vonunk be önkéntes munkára 100 fő többségében roma származású, hátrányos helyzetű embert. A résztvevők csoportos felkészítő alkalmakon, tréningeken vesznek részt, majd ezt követően különböző intézményekben végeznek önkéntes tevékenységet. A programmal szeretnénk bizonyítani, hogy fontos és jó dolog azoknak is tenni másokért, akik esetleg maguk is segítségre szorulnak.

Az egy éves projektidő alatt a kiválasztott intézményekbe többször is ellátogatnak a résztvevők, maajd az intézménnyel és az ott lakókkal egyeztetve végeznek olyan önkéntes munkát, amely új színt visz a lakók életébe, kikapcsolódást jelent számukra.

A programtól azt reméljük, hogy minden résztvevő gazdagodik általa. Egyrészt az elesett, hátrányos helyzetű emberek megtapasztalják, hogy ők is tudnak másokon segíteni és megtapasztalják azt is, mit jelent egy rendszeres, felelősségteljes tevékenységet végezni.

Másrészt az intézmények lakói új ismeretségeket kötnek, csökken a bezártság-érzésük és az ott dolgozók is segítséget kaphatnak munkájukhoz.

Szendrőládon és Martonyiban Önkéntes Pont nyílik, amelyet a program során „kinevelődött” helyi önkéntesekkel a projektidőn túl is működtetünk.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen

2013.02.14.

Hátrányos helyzetben élő roma emberek segítik önkéntesként a rászorulókat egy uniós program keretében az edelényi kistérségben

 

Mintegy száz hátrányos helyzetben élő roma ember kezdte meg az önkéntes munkát a TÁMOP5.5.2-11/2-2012-0044 számú, „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen című” uniós pályázat keretében az Edelényi kistérségben.

A program 2012 szeptember végén indult. Célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése mellett az, hogy elősegítse a résztvevők társadalmi és munka-erőpiaci integrációját.

A projektbe bevont önkéntesek a felkészítést követően három intézményben és egy non-profit szervezetnél: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, az Edelényi Szociális Szolgáltató Központban, a szendrőládi Szent Kamill Idősek Otthonában és a miskolci Szimbiózis Alapítványnál végzik az önkéntes tevékenységet.

Két településen, Szendrőládon és Martonyiban Önkéntes Pont nyílt. Ezek a pontok fogadják az önkéntesség iránt érdeklődőket és megfelelő hátteret nyújtanak az önkéntes tevékenység projektidőn túli folytatásához.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.     

 

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %