Büszkék vagyunk a tényre, hogy Alapítványunknál mindenki megtalálhatja a helyét, és olyan környezetet teremtünk számára, amelyben ki tudja bontakoztatni a tehetségét. Ehhez azonban szükségünk segítő kezekre. Az ETA csapata például azok közül való, akikre mindig számíthatunk.

A Nem Adom Fel Alapítvány Kreatív Műhelye az egyik legújabb része csapatunknak, amelynek születése izgalommal tölt el bennünket.

 

Az ÉTA foglalkoztatási pályázatnak köszönhetően be tudták szerezni azokat a kellékeket, amikre szükségük volt ahhoz, hogy legfrissebb vállalkozásunk olajozottan útjára indulhasson. Segítségükért őszintén hálásak vagyunk.

A beszerzések között akadtak makramé fonalak, epoxigyanta készlet, egy gravírozó gép, pamut vásznak, nem utolsó sorban pedig a karácsonyi kompozíciók elkészítéséhez szükséges alapanyagok. A műhely tagjai nagy lelkesedéssel vágtak bele a munkába.

Minden tagunk saját jogán különleges. Kati lelkesedése csodálatra méltó, annál is inkább, mert túlmozgásos problémái ellenére a legaprólékosabb munkafolyamat lett a kedvence: a makramé készítés. Ez egy nagyon aprólékos csomózási technika, ami erős koncentrációt, figyelmet és nagy kézügyességet igényel.  Kati a kihívásokkal mit sem törődve az egyik legügyesebb, ha makraméról van szó.

De a műhelyben nem csak az ő munkássága kiemelkedő, hiszen a többiek is fogyatékossággal élnek és számukra sem egyszerű feladat egy –  egy kézműves kompozíció megalkotása.

Ennek ellenére gyönyörű tárgyak kerülnek ki a kezük alól, ami valóban figyelemre méltó.

 

 

Mindez, ez a biztonságos tér nem jöhetett volna létre az ÉTA nagylelkű támogatása nélkül. Abban reménykedünk, hogy ezt a bizalmat a következő esztendőben is sikerül majd megszolgálnunk.

Betti és Melinda például csupán a fél kezüket használva dolgoznak,

 

Tibor teljesen vakon száll be a munkafolyamatokba és Neki is kiválóan megy a makramé. Klári legapróbb gyöngyszemek fűzésének szerelmese.

 

Büszkeséggel tölt el bennünket a tény, hogy sikerült egy teljesen befogadó közösséget létrehoznunk, ahol a nehézségek eltűnhetnek, és csak a tehetség marad.

 

Ez egy olyan jelenség, ami szebbé teszi a mindennapjainkat, és segít abban, hogy tovább lépdeljünk a hétköznapok sokszor szürke utcáin.

Megszakítás