Bár a néptánc manapság már talán nem olyan egyértelmű szórakozási forma, mint egykor volt, mi mégis örömmel ajánljuk figyelmedbe. Ha szeretnél kiszakadni a mindennapokból, esetleg egy másfajta közösség tagjává válni: ne habozz, járj néptáncra! Programunk erre kiváló lehetőséget biztosít. A foglalkozások keretében egyszerre érvényesül a zene gyógyító hatása, és a mozgás öröme. A mindennapi mozgás jó hatással van a szervezetre, és segít egy kicsit kikapcsolni a gondolatokat.

Mindezen túl ezek a találkozások  gondos körültekintéssel épülnek fel: a résztvevők az alapoktól, mozdulatról mozdulatra tanulják meg az egyes táncokat, így az érdeklődőknek nincs szüksége előzetes tánctudásra, csupán lelkesedésre ahhoz, hogy bekapcsolódhassanak. Az órák jó hangulatban telnek: szeretnénk, ha bárki, akinek az érdeklődését felkelti a téma tudná, hogy a néptánc nem csupán egy távoli, régi hagyomány, hanem remek lehetőség a barátkozásra, az új kapcsolatok megkötésére.

Ezen felül természetesen a tánctanulás tökéletes lehetőség arra is, hogy a csapat tagjai kicsit elgondolkodjanak: milyen volt a régi időkben élni? Milyen lehetőségeket adott a tánc a fiataloknak? Hogyan játszott szerepet a tánc a társadalom felépülésében?

Reményeink szerint a mozgás és a tudás átadásának különleges egyvelegével sikerül egy olyan inkluzív, elfogadó közösséget létrehoznunk, aminek mindenki örömmel lehet a tagja.